Dop, bröllop och begravning
Foto: Kollage (dopbild och bröllopsbild Magnus Aronson /IKON, begravningsbild Alex och Martin /IKON)

Boka dop, vigsel och begravning

När du vill boka dop eller bröllop i en kyrka i Malmö kontaktar du pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Har du frågor om olika begravningsskick kan Kyrkogårdsförvaltningen hjälpa dig. Begravning bokar du lättast genom att ta kontakt med en begravningsbyrå.

Boka dop, bröllop och begravning

Dop och vigsel i Malmös kyrkor bokas via pastorsexpeditionen. Begravning bokas oftast via en begravningsbyrå, men det går även bra att kontakta Svenska kyrkan Malmö direkt.

Dop kan också preliminärbokas via vår webbtjänst Boka dop på nätet

Lokaluthyrning i samband med dop eller begravning öppnar upp så smått. För mer information, kontakta aktuell kyrka.

Telefon

040-27 90 01. Pastorsexpeditionen har telefontid helgfria vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.

pastorsexp.malmo@svenskakyrkan.se

Svenska kyrkan, Box 346, 201 23 Malmö

Präst öser vatten på bebis hjässa över mässingsfärgad dopfunt

Boka dop

Dop är tro, tradition och en fest för att fira att den som döps blir en del i Guds stora familj.Dopet kan hållas enkelt med färre personer inne kyrkan eller med fler, till exempel genom ett utomhusdop i någon av kyrkans trädgårdar. På vår webbplats kan du hitta doptider och preliminärboka, läsa om kyrkor och trädgårdar och se dopklänningar som finns att låna.

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Bröllop i Malmö

Planerar ni ert bröllop? Här kan du läsa om hur det går till att gifta sig i kyrkan, om vigselgudstjänsten, hur ni gör för att boka präst och kyrka och planerade drop-in-vigslar i Malmös kyrkor. Du hittar också information om att vigas utomlands.

Limhamns kyrkogård i sommarskrud.

Kyrkogårdar, gravskick, gravskötsel och praktisk information om begravning

På kyrkogårdsförvaltningens webbplats hittar du information om begravning, gravskick, gravskötsel, kyrkogårdar och kapell.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära, behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?