Två personer sitter runt ett bord med en bibel och en kaffekopp
Foto: Kristina Strand Larsson / IKON

Bibelgrupper

I S:t Matteus kyrka i Malmö finns det samtalsgrupper där människor träffas, läser och diskuterar Bibelns texter och vad texterna har att säga oss idag.

Bibelsamtal

Varannan tisdag 26 januari-4 maj 2021 kl. 10.30–12.

Träffarna är i biblioteket i S:t Matteus församlingshem för samtal om kyrkoårets texter och teman. Det kostar ingenting och du behöver inte föranmäla dig.
Ledare för samtalsgruppen är prästerna David Ivarsson och Lars Törnqvist samt diakonen Marie Bernéli.

Bibelstudiekurs

Torsdagar 4 februari-25 mars kl. 18.45–20.15 i S:t Matteus kyrka.

Välkommen att under åtta torsdagar lära känna Bibeln mer och fördjupa dig i dess budskap. Våren 2021 läser vi och utforskar Apostlagärningarna.
Gruppen leds av prästerna David Ivarsson och Lars Törnqvist. Det kostar ingenting att vara med i samtalsgruppen.

Föranmälan krävs. Anmälan görs till S:t Matteus kyrkas e-post

Söndagsskola för vuxna – anspråkslösa samtal om kristen tro

Sista söndagen i månaden (var god se Kalendern) kl. 15 inbjuds du att efter gudstjänst och lunch samlas en stund för samtal och fördjupning. Ämnena varierar från termin till termin.

Det kostar ingenting och det är bara att dyka upp.

För mer information om söndagsskolan, kontakta Marie Bernéli.

Beställ broschyren Andlig fördjupning

Framsida av broschyr föreställande en flicka som sitter på en brygga och läser i en bibel.
Foto: Svenska kyrkan Malmö

I broschyren Andlig fördjupning hittar du information om hur du kan lära dig mer om kristen tro i Malmös kyrkor. Broschyren kan hämtas i kyrkan, läsas via issuu.com eller beställas i tryckt form via kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.