Foto: Joel Wolfbrandt

Sommarmusik i Lysekils kyrka

I sommar blir det både lunch- och kvällskonserter i Lysekils kyrka. Här hittar du hela programmet.

Fri entré

Alla konserter som arrangeras av Lysekils kyrka är helt gratis att gå på och kräver ingen förbokning. Det kommer finnas möjlighet att ge kollekt vid varje tillfälle för att stödja musikverksamheten.

Swish: 123 140 72 61

22 juni - onsdag
Lysekils Kyrka
kl 12:30

”Skapelsen - förundran och ansvar”

Daniel Petrén blandar svenska visor, andliga sånger och klassisk gitarr. Ett program utifrån förundran inför vår plats på jorden, skapelsens skönhet och frågor om hur vi kan ta ansvar för vårt liv och vår värld.

Sång och gitarr: Daniel Petrén

6 juli - onsdag

”En musikalisk resa”

Ur kappsäcken plockas musik från när och fjärran. Piazzolla, Kreisler, Chopin och Aulin

Violin: Tobias Granmo
Piano: Helena Granmo

7 juli - torsdag

”Orgelafton med Jan”

Kalmars Domkyrkas organist Jan H Börjesson bjuder på favoritmusik ur den svenska romantiska repertoaren, den musik som Lundénorgeln i Lysekils kyrka verkligen är byggd för. Det har Jan koll på som var konsulent vid orgelns renovering för några år sedan. Det blir musik av tonsättare som Oskar Lindberg, Elfrida Andrée och Gustaf Hägg.

Konserten börjar 20:00 men redan vid 19:30 smygstartar vi med fika, försnack och orgelvisning. Missa inte tillfället att höra en riktig orgelexpert berätta roliga anekdoter och intressanta fakta om orgelns historia.
Välkommen på en oförglömlig orgelafton

Orgel: Jan H Börjesson

16 juli - lördag
kl 20:00

”Körkonsert med klara Ensemble”

Den numera sjuhövdade damkören Klara Ensemble sjunger ett härligt klassiskt och somrigt program. En mässa av Piret Rips, några Mariasånger samt ett par sommarfavoriter.

Damkör: Klara Ensemble
Dirigent: Jan Bondesson

20 juli - onsdag

”Sommarorgel”

Lysekils kyrkas organist Gustav Bäckström tar ton vid orgeln! Det blir något av Cesar Franck och kanske någon egen improvisation.

Orgel: Gustav Bäckström

23 juli - lördag

”Johannes Bäckström Kvartet”

En nybildad jazzkvartett med studenter från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm spelar lugn och melodisk jazz. Precis det man vill avnjuta en sen sommarkväll under kyrkans valv.

Saxofon: Isac Schillberg
Piano: Rasmus Mannervik
Kontrabas: Johannes Bäckström
Trummor: Felix Kling

3 augusti - onsdag

”Orgelromantik”

Martin Hasselgren är organist i Åmål men gästar nu kusten och Lundénorgeln. Han spelar tysk och fransk romantisk orgelmusik vilket passar särskilt bra för kyrkans orgel och mäktiga rumslighet.

Orgel: Martin Hasselgren

17 augusti - onsdag

”Lowes flygeltur”

En pianist med gedigen bakgrund som konserterande frilansmusiker har sedan ett par år tillbaka landat som kantor på Skaftö och i Lysekil. Denna konsert bjuder han oss på ett härligt somrigt pianoprogram.

piano: Lowe Pettersson

31 augusti - onsdag

”Eriks psalmkvartet”

Acapellagruppen sjunger egna psalmer och tonsättningar och hoppas kunna bjuda lyssnaren eftertanke, mod och vila. Det hela tar avstamp i frågeställningar och funderigar kring en Gud som verkar genom litenhet