Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkans symbol utgörs av ett kors. I korset finns en blomma. Den växer ut från en avhuggen stam. Korset påminner om den Gud, som genom död och uppståndelse kan förvandla döden till kärlekens och livets tecken. Blommar talar om att ur det avbrutna, det trasiga och brustna, kan nytt liv springa fram och blomma igen. Kärleken finns också i det som är svårt.

Sjukhuskyrkan vid Lycksele lasarett vill vara till för:

• Patienter
  • Anhöriga
  • Personal
När någon av dessa behöver samtala för att bearbeta oro, sorg och livskriser; när behov finns för närvaro, andakt, förbön, nattvard eller utläsning, finns Sjukhuskyrkan nära till.

Vi förmedlar kontakter med den egna församlingen och prästen/pastorn, eller företrädare för andra trossamfund och religioner.
Avdelningspersonalen hjälper till med att kontakta oss.
Du kan också nå oss:
Sjukhuspräst Tjänsten är för tillfället vakant.
Sjukhuspastor Karin Holmberg, 0950-49 97 71 karin.holmberg@pingstlse.se
Diakon Dick Nyberg, 0950-276 62, dick.nyberg@svenskakyrkan.se
Vik. Kantor Kicks Törnlund, 0950-276 85, kicks.tornlund@svenskakyrkan.se

Välkommen till vårt andaktsrum i entréhallen!