Vuxenkörer

Körtraditionen är och har varit stark i Lycksele under lång tid.

I Lycksele församling finns för tillfället 8 vuxenkörer som alla deltar i gudstjänster och anordnar egna konserter.

Ray of Gospel

För Dig som är 17 år och äldre. Kören består av ett 50-tal sångare.
Vi sjunger en blandad gospelrepertoar och all inlärning sker utan noter.
Vi övar i S:t Mikaelsgården på
torsdagar kl. 17.30-19.00

Körledare är Katarina Karlsson
Nya korister äv varmt välkomna!
Kören är främst i behov av tenorer och altar.
Om du vill vara med, ring eller maila.
katarina.b.karlsson@svenskakyrkan.se

Vox Lapponica

Blandad kör för 18 år och uppåt.
Kören bildades 1989. Idag består kören av ca 50 medlemmar.
Repertoaren består av både klassisk körrepertoar från olika tider men även folkvisor och arrangemang av populära melodier och sånger.
Att utveckla sångrösten och körklangen, ha "hälsosamma" och trevliga körrepetitioner samt bjuda Lyckselebor på körsång vid olika tillfällen under året står på målsättningslistan.

• Kören ger minst två större konserter under året

• Medverkar vid huvudgudstjänster i Lycksele kyrka

• Medverkar vid musikgudstjänster t ex minnesgudstjänster i allhelgonatid och Musik i Advent

Vi övar torsdagar mellan kl. 19.00 – 21.30 i S:t Mikaelsgården.

Körledare är Viktoria Dahlström, 0950-276 56, viktoria.dahlstrom@svenskakyrkan.se

Körens ordförande är Jan Lennartsson.

Nya körsångare är välkomna! (särskilt tenorer och basar)

KYRKANS DAMKÖR

Damkören sjunger både kyrklig och profan repertoar.

Den leds av Kicks Törnlund, 0950 – 276 85, kicks.tornlund@svenskakyrkan.se
Tisdagar kl 18.00  i Norrängskyrkan

BJÖRKSELE KYRKOKÖR

I PRO-lokalen i Krisitineberg övar varje onsdag kl 17.30 en grupp glada damer och herrar. Björksele kyrkokör är en blandad kör som med glädje och entusiasm sjunger körsång. Den leds av vik. kantor David Vahlberg,  david.wahlberg@svenskakyrkan.se.

Under de senaste åren har kören vuxit till c:a 25 personer. Kören deltar i gudstjänster, anordnar musikcaféer och sjunger på servicehus.

Bor du inom Björksele församling och känner att du vill du vara med? Kontakta David Vahlberg på mejl: david.wahlberg@svenskakyrkan.se

Örträsk kyrkokör

Örträsk kyrkokör är mer av en projektkör som övar inför några av de kyrkliga högtiderna.

Freda´s sången

För Dig som gillar att sjunga!
Är du ledig under dagen-sjukskriven, arbetslös, pensionär…? Kom med och sjung!!
Vi håller till i Forsdalakyrkan, fredagar kl 12.00-13.00
Den leds av Joy Johnson Landin, 0950-276 67, joy.landin@svenskakyrkan.se

Viriditas

Viriditas består av en grupp damer på 8 personer som gjort sig känd för stor skönsång. Gruppen leds ideellt av Eva-Lena Liljedal, även om man tillsammans gör musikurval och bestämmer allt praktiskt.

I samband med konserter och framträdande i gudstjänster samverkar man med tjänstgörande organist eller kantor.

SAKNAR DU INFORMATION PÅ DENNA SIDA?

Kontakta i så fall någon av oss i verksamheten och berätta vad du vill sidan ska innehålla.

Katarina Bergqvist

Lycksele församling