Other languages with Google Translate

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Ungdomsråd

Det är viktigt att veta hur ungdomar tänker i vårt stift. Vilka frågor och tankar är viktiga i deras liv? Hur tänker de kring tro och kyrka? Hur är livet på landsbygd och i stad?

Hösten 2017 startade biskop Johan sitt första ungdomsråd. I rådet sitter 10 ungdomar i åldern 15-20 år. De kommer från olika delar av stiftet och mandatperiodern löper på ett år. Ungdomarna nomineras av sina hemförsamlingar och tas ut av biskopen.

Rådet träffas tre gånger i Lund och samtalar om både sådant som ungdomarna själva vill lyfta, men också vad vi som kyrka behöver få ungdomarnas tankar kring.