Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon:+46(46)155500 E-post till Lunds stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Tystnad

I Frälsarkransen som biskop Martin Lönnebo skapat är det bara en av pärlorna som återkommer gång på gång - den lilla tystnadspärlan.

Pärlan liksom tystnaden är enkel och oansenlig, kan tyckas, men livsviktig för själen och för mitt möte med mig själv och Gud.

Det finns olika typer av tystnad. Det finns en obekväm tystnad som vi alla hamnar i ibland vid middagar eller i ett telefonsamtal. Men tystnadspärlan berättar om en helt annan tystnad som istället är en vila. Som är självvald. I den tystnaden behöver jag inte förställa mig, inte försöka vara någon jag inte är. Utan bara vara. Och lyssna. I tystnaden får jag öva mig i att vara närvarande i mitt eget liv. Vara Nu, inte sedan, med min längtan efter att det Heliga ska röra vid mig.

I lyssnandet kan också minnen och tankar komma upp som behöver bearbetas. Vid alla reträtter och pilgrimsvandringar finns därför alltid möjlighet till enskilt samtal med en präst.

Kontakt Killans bönegård

Killans bönegård
Kyrkvägen 12, Ö Vemmerlöv, 272 97 Gärsnäs
0414-230 55, e-post
Killans bankgiro: 5609-0129
Swish: 123 514 71 03