Tema: Pilgrim

Här hittar ni samlat material för Lunds stifts pilgrimsvecka.

Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller tio år 2019. Det anordnas pilgrimsvandringar och firandet avslutas under Kristi himmelfärdsveckan den 28 maj till den 2 juni med ett välfyllt program under hela veckan i Lund med domkyrkan som utgångspunkt. Här finns program för barn och unga, för anställda och ideella, för gamla och nya pilgrimsintresserade. Det erbjuds fördjupning och vandringar, böner och gudstjänster.

Gå in på Pilgrimsvägens hemsida för program och mer information.

Läs gärna vårt material här nedan om pilgrimsvandring. Sidan fylls på med material under veckan.

Pilgrimsvägen Skåne Blekinge firar tio år med vandringar och rikt program

I år fyller den uppskattade pilgrimsvägen i Lunds stift tio år. Det ska såklart firas. "Ett sextiotal församlingar är involverade. Det här är fantastiskt och speciellt - ett gigantiskt samverkansprojekt", berättar pilgrimspräst Magnus Malmgren.

Paradis första pilgrimsvandring

Emelie Paradis har just gått sin första pilgrimsvandring. Sträckan Matvik, Trensum till Carl Gustafs kyrka i centrala Karlshamn. Till vardags arbetar Emelie som kommunikatör i Karlshamn-Trensums pastorat.

Hur man får till den perfekta pilgrimsstaven

Varje pilgrimsvandrare med självaktning har förstås en vandringsstav med sig på färden. Det gäller bara att ta med sig rätt käpp. Så hur gör man, var letar man, hur ska pinnen se ut?

"En spellista för pilgrimsvandraren"

Stiftsadjunkt Fredrik Beverhjelm har satt ihop några av sina favoritlåtar till en spellista på Spotify som utmanar, väcker tankar och som passar bra till pilgrimsvandring!

"Smörj dina fötter dagligen"

Hur viktiga är fötter? Vilka är de bästa fotvårdstipsen? Möt Anette Hemark som arbetar som fotvårdare.

Webb-TV: På besök i Temo sjukvårdsaffär

Fötterna är viktiga för pilgrimsvandraren. Men vad ska man tänka på innan man ger sig ut på en vandring? För att få tips besökte vi Temo i Lund.