Other languages with Google Translate

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Reträtt

Att åka på reträtt är att dra sig undan för en tid. Jesus själv gjorde så. Om och om igen gav han sig iväg ut i öknen, upp i bergen eller for med båten över sjön till en öde trakt för att vara ensam och för att be.

Jesus behövde den tiden. Reträtten är dagar vi ger oss själva och Gud. Vi får tillfälle att lyssna snarare än att tala. Till reträtten ska man därför inte ta med sig alla olästa böcker eller arbeten som inte hanns med, ingen dator eller dagstidning och helst ingen telefon. Den gemensamma tystnaden i reträtten ger en djup gemenskap bortom orden. Man behöver inte vara trevlig och social som i vardagen. Måltiderna äts under tystnad. Först kan det kännas märkligt, men efter lite övning upplevs det som befriande för de flesta.

Kontakt Killans bönegård

Killans bönegård