Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Präster och diakoner valde till domkapitlet

Valet är klart. Prästerna och diakonerna i Lunds stift valde in Anna Davidsson Bremborg, Åsa Gustafsson och Per Svensson till domkapitlet.

Under fredagen den 27 oktober samlades stiftets präster och diakoner i AF-borgen i Lund. De skulle välja ordinarier ledamot, ersättare till denne samt ersättare till biskop och domprost.

Anna Davidsson Bremborg, komminister i Landskrona blev vald till ordinarie ledamot. Som hennes ersättare valdes Åsa Gustafsson, diakon i Lund. Och som biskopens och domprostens ersättare omvaldes Per Svensson, kyrkoherde i Lackalänga-Stävie, kontraktsprost i Rönnebergs kontrakt.

Vad gör domkapitlet i Lunds stift? Läs här.