Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Praktikant i Tanzania!

Lunds stift inleder 2017 ett samarbete med det Nordöstra stiftet i den Evangelisk-Lutherska kyrkan i Tanzania ELCT.

Under hösten 2017 har Lunds stift fyra volontärer till den nordöstra stiftet i Tanzania.

Elin Isaksson, Katarina Lundberg och Catharina Holmgren Hall deltar i Praktikantprogrammet för unga vuxna mellan 20-30 år. Elsa Foisack deltar i programmet "Volontär i den världsvida kyrkan" som är till för yrkesverksamma eller pensionärer som är 30+.

Alla fyra kommer att bo och vara verksamma på olika institutioner i närheten av stiftsstaden Lushoto men också delta på olika sätt i den lokala kyrkans liv.

När de återvänder till Lunds stift våren 2018 är de beredda att dela med sig av sina erfarenheter till församlingar i stiftet.

För bokning kontakta Marie Körner, Marie Körner

Följ Elins, Katarinas och Cattas äventyr via bloggen Asante-Irente> där du även hittar fylligare presentationer av deltagarna.

Följ Elsa äventyr via bloggen Elsa i Tanzania>

Informationsbroschyr om programmet>

Irente Childrens home. Omhändertagande av barn från en vecka till 5 års ålder
Irente School for the blind. Undervisning för blinda barn från förskola upp till klass 7