Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift Webbplats

Pilgrimsvägen

Bönegården ligger vid Pilgrimsvägen Skåne Blekinge och är en naturlig övernattningsplats för pilgrimer på väg mellan S:t Nicolai kyrka i Simrishamn och Skånes största pilgrimskyrka S:t Olof.

Varje människa är egentligen en pilgrim, även om hon inte använder det ordet om sig själv. En pilgrim är någon som är på väg.

Vi är alla på väg genom våra liv och även om vi trivs i världen så vet vi att vi bara är gäster här för en tid.

En pilgrimsvandring är en vandring både till det yttre och inre. Målet för den yttre vandringen är alltid en helig plats, oftast en kyrka, ett berg eller en strandkant. Den yttre vandringen är bara ett redskap för den inre vandringen som leder in mot den allra heligaste av platser -den mötesplats med Gud som finns i varje människa.

Vi övar oss i att vara i nuet, i varje steg. Vandringen sker i tystnad men med reflektioner och böner längs vägen. Tanken klarnar efterhand som vägen vandras. I en glänta i skogen plockas bröd och vin upp ur ryggsäckar och en stubbe blir vårt altare. Livet kommer närmare, blir lite enklare. På kvällen delar vi erfarenheter från dagens inre och yttre upptäcktsfärder.

Läs mer på pilgrimsvagen.se

Kontakt Killans bönegård