Other languages with Google Translate

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Sommarens kyrkospel i Lunds domkyrka ”Någon som du”

Vem är din förebild och varför? Sommarens kyrkospel med premiär den 5 augusti heter ”Någon som du” och handlar om förebilder, berättar prästen Josefin G Andersson, spelets liturg.

”Någon som du” är ett collage med skiftande scener på temat förebilder. Dramat  vänder och vrider på temat, dess fram- och baksidor. Varför behöver vi förebilder och någon att se upp till?

- Det här spelet vill lyfta fram vikten av riktigt goda förebilder. Vi belyser historiska personer och händelser där modiga människor vågat ta ställning för den svage och många gånger räddat liv genom sitt agerande.

- Men vi lyfter också fram de där förebilderna som vi kanske inte alltid tänker på, de som finns nära: en syster, en pappa, en vän eller någon annan som får oss att våga, säger Josefin G Andersson, präst i Domkyrkoförsamlingen och spelet liturg (se bilden ovan).

- Jag har själv funnit fyra nya förebilder i de ungdomar som jag har förmånen att arbeta med i det här spelet. Emmanuel, Alessia, Jones och Ella är mellan 14 och 17 år. De får mig att våga och är otroligt inspirerande.

- Det här är ett kyrkospel som vänder sig till människor i alla åldrar och som jag tror att de flesta kan känna igen sig i. Så kom! Och ta gärna mer dig arbetslaget, konfirmandgruppen, kyrkorådet, syföreningen eller familjen, uppmanar Josefin.

I "Någon som du" får du uppleva nykomponerad musik av Jens Ulvsand och nyskriven dramatik av Liv Elf Karlén.

Ensemble: Emanuel Olsson, Alessia Corvo, Jones Alsaadi, Ella Billquist, Josefin G Andersson, Peter Tegnér och Olof Göthlin.

Liturg: Josefin G Andersson

Dramatiker: Liv Elf Karlén