Other languages with Google Translate

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Lunds stifts praktikanter till Tanzania

Emma Bäckström och Filip Jönsson, så heter Lunds stifts utsända till Tanzania inom ramen för praktikantprogrammet.

När vi träffas är det första gången praktikanterna möts och de har en av flera heldagsgenomgångar för att förbereda sig för uppdragen. Under dagen får de en första inblick i det lokala området, vilken roll kyrkan spelar och om Svenska kyrkans internationella arbete.

- Det är nyttigt att se att kyrkan inte bara finns här i Sverige utan finns över hela jorden, säger Emma.

Emma kommer att vara på Rainbow school och bland annat arbeta med barn med särskilda behov. Filip kommer att vara på Irente Farm och arbeta inom jordbruk.

-  Det ska bli väldigt spännande, och jag hoppas att det kan leda till en utveckling i församlingens arbete med internationella frågor, säger Filip.

Emma ser också fram emot utbytet och framförallt fram emot möten med människor.

- I varje personligt möte kan man lära sig något om sig själv och om andra, säger Emma.

Utresan är planerad till september och varar i fyra månader. Under sommaren förbereder de sig genom olika träffar och språkstudier där swahili står på menyn.

Under utbytet kommer man att kunna följa blogginlägg med mera från Emma och Filip på Lunds stifts hemsida.

Läs mer om Lunds stifts praktikantprogram