Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

I Kill Giants vann Svenska kyrkans ungdomsfilmpris

Den danske regissören Anders Walters långfilmsdebut bygger på en tecknad roman med samma namn. BUFF, barn- och ungdomsfilmfestivalen har visat film från hela världen under veckan i Malmö.

Juryns motivering: Fantasifullt och engagerande om en flickas flykt in i en skräckinjagande värld där hon slåss mot både bokstavliga och bildliga monster. En film om sorg och död som ändå lyckas vara hoppfull och vars sagoform hjälper tittare i alla åldrar att samtala om det som är svårast av allt.

Regissören Anders Walter är utbildad tecknare, illustratör och filmskapare. Han fick en Oscar 2014 för kortfilmen "Helium" och Oscarsnominerades 2012 för kortfilmen "9 meter". "I Kill Giants" är Walters långsfilmsdebut, producerad i USA. 

INTERFILM Diploma
På årets BUFF kunde Svenska kyrkans jury första gången dela ut ett INTERFILM Diploma. Interfilm är ett internationellt, ekumeniskt nätverk som arbetar för dialog mellan kyrka och film och som medverkar med filmpriser på festivaler i hela världen.

Biskop Johan Tyrberg och juryn Katarina Vaarning, Jesper Ödemark, Ida Kjellin, Manal Masri. Bild: Andrea Kollmann

Utmärkelsen gick till den amerikanska filmen "Saturday Church" (USA) av regissören Damon Cardasis.

Motiveringen: Ett ömsint och trovärdigt porträtt av en pojke som lyckas hitta kärlek och tillhörighet i ett fördomsfullt samhälle, Ett varmt budskap om acceptans, mod och att våga stå för den man är förmedlas trovärdigt av en fantastisk skådespelarensemble.

Juryn
Katarina Vaarning är juryns ordförande, präst och församlingsherde i Husie församling. Drev St Johannes församlings filmklubb och ansvarar för filmarbete inom Malmö pastorat.
Jesper Ödemark, församlingspedagog som sedan över 20 år arbetar med ungdomsverksamhet och kommunikation Värby församling.
Manal Masri, teaterchef och producent för Teater Foratt, Malmö, verksamhetsledare SR P1 Drama i Malmö samt filmregissör. Hennes ”Brev till en mördare” nominerades till Guldbagge.
Ida Kjellin, manusförfattare, film och TV-skribent. Hon har bl a skrivit manus till Bamse och häxans dotter, Piratskattens hemlighet (TV-julkalender) och Marvinter (SR radiojulkalender)

Svenska kyrkans ungdomsfilmpris
Sedan 2007 delar Svenska kyrkan ut ett ungdomsfilmpris till film som synliggör existentiella, rättvise- och sociala frågor på ett sätt som berör både barn, ungdomar och vuxna. Prissumman är på 100 000 kronor. Prisutdelningen sker under den årliga filmfestivalen BUFF i Malmö. Läs mer om priset här

BUFF  
Den 35:e upplagan av den internationella barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF I Malmö har den 19-24 mars visat 118 filmer från 46 länder. Filmernas regissörer har till antalet varit lika många män som kvinnor. Tema för årets festival har varit ”förebilder”.

Se trailer till "I Kill Giants"