Other languages with Google Translate

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift

”Fantastiskt - kyrkans filmpris kan göra skillnad”

- Det är imponerande att en gammal etablerad institution som Svenska kyrkan har en så stor närvaro på BUFF, att ni syns och är relevanta för kidsen av idag, konstaterar Magnus Paulsson, producent på Solid Entertainment.

Vad tycker du om att Svenska kyrkan satsar på film på unga genom ett pris på 100 000 kronor?

- Jag visste om det sedan tidigare och det gör mig glad. Det är helt fantastiskt! Med en sådan summa kan filmskapare åstadkomma något och göra skillnad. Jag är själv aktiv i en hel del juryarbete och ett centralt ledord är att just värdegrund, något som ju kyrkan tydligt står för.

Temat för BUFF i år är förebilder. Vad tycker du om det?

Magnus Paulsson

- Det är klockrent. Snacka om att vi alla behöver positiva förebilder. Jag har hört unga på festivalen diskutera ämnet. Det engagerar. Det är inte lätt att välja som ung idag. Att ha förebilder är viktigt.

Magnus är baserad i Malmö, en skön hub med närhet till Kastrup och världen tycker han. Arbetet med att producera all sorts media - reklam, musikvideos, långfilmer och dokumentärer - gör att han ofta reser utomlands.

BUFF för dig?

- Helt klart en inspirationskälla där man hittar en stor bredd och film från olika världsdelar. Årets upplaga är den 35:e. Det är en av de första filmfestivaler jag blev bekant med.

- Jag försöker alltid att prioritera att gå på BUFF, säger Magnus som är en sann älskare av festivaler. I mitten av 1990-talet startade han Fantastisk Filmfestival i Lund som nu är inne på sitt 24 år.

Maria Lundström

Kommentera: