Other languages with Google Translate

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon:+46(46)155500 E-post till Lunds stift

Migration och integration

Att vara kyrka i dagens Sverige är att leva och verka i ett självklart mångreligiöst samhälle. Att människor av olika tro möts och samarbetar är avgörande för vår förmåga att leva tillsamsanns. Det bidrar till en fredlig utveckling.

Följ med till Svenska kyrkan och Västra kapellet i Trelleborg. Under den stora flyktingströmmern 2015 kom drygt 100 ensamkommande varje dag. Kläderna låg i plastpåsar och i stora högar på borden i det lilla kapellet. Nu hänger allt snyggt och prydligt på galgar och arbetet ser annorlunda ut. Kyrkans arbete handlar nu mer om integration, exempelvis att lära ut svenska och svensk kultur och att hjälpa till vid myndighetskontakter.

Väntan, osäkerhet och viljan att bidra i det nya landet.
Möt Sohair Osman som kom till Sverige som flykting från Syrien.

Carita Ibarra Kristensen

projektledare för Supportteamet Migration, Stiftsdiakon, migration och social ekonomi, diakonal utveckling