Other languages with Google Translate

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon:+46(46)155500 E-post till Lunds stift

Kyrkospel 2006

Kyrkospelet som spelades sommaren 2006 heter Mellan slutet och början och är författat av Ulf Nilsson från Helsingborg. Ulf Nilsson skriver berättelser om det som är viktigt i livet: kärleken, ensamheten, Gud och döden. Texter där både barn och vuxna kan känna igen sig.

Två gånger har han belönats med Augustpriset, senast 2002 för Adjö, herr Muffin.

I Mellan slutet och början kommer en flicka inrusande i Lunds Domkyrka en sommardag.
Hon är arg och förtvivlad. Nu vill hon tända ett ljus.

I kyrkan möter hon några gestalter som både skrämmer och tröstar henne. Gestalter som har funnits i detta rum genom århundraden. Rummet bär på så många minnen.

Vad är detta för konstigt ställe? Hur är det att dö?
Vad händer sen? Kan man prata med någon som inte finns mer? Flickans frågor är många. Munken letar efter svar. Kanske står svaren skrivna på väggen . . .

Regi Lena Ekhem
Musik Jens Ulvsand
Liturgisk ledning Lena Sjöstrand
Medverkande Ola Citron, Petra Lindblom Cerdic,
Malin Brolin-Tani, Inge Peterson-Lindbäck,
Karin Pålsson, Maja Wiebelt och Lena Sjöstrand

Konst i kryptan

Under sommarens kyrkospel visades tre målningar av Monica Gerhard i Domkyrkans krypta.