Other languages with Google Translate

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon:+46(46)155500 E-post till Lunds stift

Kyrkospel 2005

Under sommaren 2005 gjordes en nyuppsättning av spelet Jag är den jag är, som hade nordisk premiär 2004.

I anslutning till sommarens spelperiod visades en utställning med verk av konstnären Cecilia Edefalk i Domkyrkans krypta.

Konst i kryptan

I spelet fördjupas och utvecklas temat närvaro-Närvaron.

I texten utforskar tre gestalter en plats, ett tillstånd de bara är i, ett gränsområde. Som ett rum har öppnats där minnen, längtan, rädsla och erfarenhet av kärlek strömmar fram.

Bibeltexten i spelet är hämtad från andra Moseboks tredje kapitel när Mose möter Gud i den brinnande busken. Gud ropar på Mose och han säger Ja, här är jag. Mose frågar efter Guds namn och Gud säger Jag är den jag är. Båda är där, närvarande.

Spelet består av tre delar som tillsammans utgör en helhet. Först en musikalisk del med nykomponerad musik av Jens Ulvsand. Sedan följer mässdelen som övergår i en gestaltning av Jon Fosses text. Speltid ca en timme.

Översättning: Stein Kleppestø och Lena Sjöstrand
Regi: Lena Ekhem,
Musik: Jens Ulvsand
Liturgisk ledning: Lena Sjöstrand

I ensemblen ingick även Petra Lindblom Cerdic, Lotten Roos, Anja Schmidt, Inge Peterson, Peter Tegnér, Rebecka Edström och Alexandra Myllenberg

Spelets innehåll

Speltexten, Sov du vesle barnet mitt av den välkände norske dramatikern Jon Fosse framfördes för första gången på svenska sommaren 2004 i Lunds domkyrka.