Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift Webbplats

Bön

”Jag andas ut min ensamhet, jag andas in att jag är din”.

Martin Lönnebos ord avslöjar vad bön djupast sett är - relation snarare än prestation. Bön är att söka sig nära Gud, att sätta sig intill en stund. Att vara närvarande är viktigare än orden.

Bönen är pulsen på Killans bönegård. De allra flesta dagar under året ringer Bönegårdens klocka till bön fyra gånger till bön, fem gånger på fredagar. Alla som vill är välkomna att delta. Vi använder Timmarnas bön- Killans tidebönsbok med psaltarpsalmer, keltiska böner och dagens bibelord från klostret Taizé i Frankrike.

Tidebönens fasta form befriar oss. Vi behöver inte formulera egna ord utan bara vara närvarande i bönen. Bönerna sjungs i växelsång enligt en given melodi som man enkelt kan lära sig. Målet med sången är inte att sjunga starkt, högt eller vackert utan att lyssna in de andra och försöka bli en enda röst.

bönetider på gården

Laudes kl 8
Sext kl 12
Non fredagar kl 15
Vesper kl 17.30
Completorium kl 21

Vid någon av dagens tideböner, oftast vesper, firas mässa. I Lunds domkyrka ber vi Killans vesper varje onsdag kl 18.

När kvällsmässa firas i Östra Vemmerlövs kyrka tisdagar kl 18.30 ersätter denna Killans vesper på Bönegården.

Kontakt Killans bönegård

Killans bönegård