Other languages with Google Translate

Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon:+46(46)155500 E-post till Lunds stift

Killans bönegård på Österlen

Killans bönegård är en plats för bön, reträtt och andlig vägledning.

Föreningen Killan är en ideell förening och bönegemenskap som driver Killans bönegård. Killans medlemmar bär livet på Bönegården under ledning av Killans kaplan. Medlemmar samlas regelbundet under året till Ora et laboradagar. Vi bildar då en tillfällig kommunitet genom att gå in i bönegårdens givna rytm av bön, arbete, tystnad och andlig fördjupning.

Killan bjuder in till kortare och längre reträtter med personlig vägledning, helgreträtter, enskild vägledning i vardagen och en och annan kurs. Killans kaplan är också stiftsadjunkt för andlig vägledning i Lunds stift och har sin bas på gården.

Miljön på gården är enkel och avskalad. Du bor i ett av tio enkelrum med tillgång till toalett och dusch i korridoren. Maten är vegetarisk. Bönerummet är gårdens hjärta. Intill ligger Östra Vemmerlövs medeltida kyrka. Kartor med olika vandringsvägar finns att låna.

Bönegårdens bönetider
Laudes kl 08.00
Sext kl 12.00
Non kl 15.00 (fredagar)
Vesper kl 17.30
Completorium kl 20.30

Vill du komma och be? Hör gärna av dig först så får du veta när vi är på plats.

bli medlem i killan

Bli medlem i Föreningen Killan

Alla som vill stödja Killan är välkomna att bli medlemmar. Sätt in valfri summa mellan 200 och 500 kronor på Killans bankgiro 5609-0129 eller Killans swishnummer 1235147103 som årlig medlemsavgift. Ange ditt namn och din mejladress. Genom din anmälan godkänner du att finnas med i medlemsregistret och att regelbundet få brev från Killan. Du har också möjlighet till en personlig förbönsdag och att vara med på Ora et laboradagarna.

Kontakt Killans bönegård

Killans bönegård