Lunds stift Besöksadress: Kraftstorg 12 B, 22350 LUND Postadress: Box 32, 22100 LUND Telefon: +46(46)155500 E-post till Lunds stift Webbplats

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av Skåne och Blekinge. Grunden i stiftets organisation är församlingarna. I Lunds stift finns i dag 169 församlingar. Biskopen i Lunds stift är Johan Tyrberg.

Stiftelsen Baculus Deperditus bjuder in till en föreläsning i Lunds domkyrka tisdag 24 maj klockan 16 där professorerna Stefan Hansson och Jayne Svenungsson delar med sig av sina kunskaper om smärta utifrån respektive forskningsområde; teologi och medicin.

Föreläsning om smärtans ytterligheter

Välkommen till soppa, samtal och mässa under kyrkans valv! Med den inbjudan har konceptet med enkla bordsmässor funnit en väg in i människors hjärtan i Kristianstad.

Bordsmässor i Kristianstad: Enkelhet och gemenskap

Den 31 oktober 2016 kommer påven Franciskus till Lund. Det historiska besöket görs med anledning av att katoliker och lutheraner tillsammans uppmärksammar 500-årsminnet av reformationen.

Påven Franciskus kommer till Lund

Killans bönegård ligger intill den medeltida kyrkan i Östra Vemmerlöv och var en gång byns prästgård.

Killans bönegård på Österlen

Här hittar du kontaktuppgifter till all personal vid Lunds stiftskansli. Välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss

Kyrkan har skapat en egen kalender, kyrkoåret, eller kyrkåret. Varje söndag och helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter.

Kyrkoårets bibeltexter

Biskop Johan Tyrberg har under fem dagar besökt församlingarna i Lomma, Burlövs, Staffanstorps och Svedala kommuner. Biskopen har mött församlingsbor, medarbetare och förtroendevalda på temat Färdas tillsammans. Nedan finner du fakta, artiklar och bilder från hela visitationen.

Biskopen på visitation i Bara kontrakt