Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Vuxenintro

Är du vuxen och vill lära dig mer om kristen tro? Delta i Vuxenintro i Brämaregårdens kyrka!

Konceptet Vuxenintro har tagits fram i Brämaregårdens kyrka och vänder sig till dig som är vuxen och som vill lära dig mer om kristen tro och om Bibelns berättelser. Vuxenintro är öppet för alla som är cirka 16 år och äldre – du kan vara både döpt och konfirmerad sedan tidigare, eller ingetdera.

Mässa på andra våningen, samtal och "bibliolek"

Gruppen träffas i Brämaregårdens kyrka varje torsdagskväll. Träffarna är uppbyggda kring Mässa på andra våningen som är en mässa präglad av enkelhet och delaktighet, dit alla är välkomna.

Därutöver ingår ytterligare inslag i Vuxenintro. Bland annat jobbar vi varannan vecka efter mässan, under något som kallas "bibliolek", på ett lite ovanligt sätt med berättelser ur Bibeln. Fokus ligger på att uppleva berättelserna och associera kring dem, snarare än att analysera och samtala. (Även samtal och analys har en viktig plats i Vuxenintro. Men under "biblioleken" närmar vi oss Bibelns berättelser på andra sätt.)

Sändning våren 2018

Gruppen börjar träffas i början av hösten 2017 (om du vill ansluta senare är du välkommen att höra av dig till Susanne Rikner, se kontaktuppgifter nedan). I slutet av följande vårtermin avslutas Vuxenintro med sändning, en gudstjänst där såväl konfirmation som dop och förbön med handpåläggning kan förekomma utifrån deltagarnas önskemål.

Brämaregårdens kyrka

Frågor och anmälan

Maila eller ring till Susanne Rikner, präst.
Mail: Susanne Rikner