Vuxenintro

Vill du lära dig mer om kristen tro? Delta i Vuxenintro i Brämaregårdens kyrka!

Vuxenintro är en öppen grupp för dig som vill lära dig mer om kristen tro.

Tillsammans utforskar vi trons uttryck och berättelser i relation till våra egna liv. Vad kan vi ta till oss? Vad behöver vi göra upp med? Var finns hopp och livsmod?

Träffarna inleds med att vi firar mässa, sedan fikar vi tillsammans och därefter samtalar vi kring ett tema som någon introducerar. Det är helt okej att tänka olika eller inte veta alls. Vi är alla på väg och i samtalen berikar vi varandras tankar.

Vuxenintro kan också vara en väg till vuxendop eller konfirmation. 

Vi träffas i Brämaregårdens kyrka på torsdagskvällar. Om du har frågor är du välkommen att kontakta Johanna Demander, se kontaktuppgifter längre ner,

Anmälan och frågor, kontakta:

Johanna Demander

Johanna Demander

Lundby församling

Präst

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.