Behöver du hjälp eller vill hjälpa till?

Just nu är det många som inte kan gå ut och har behov av olika sorters hjälp, som att handla mat eller andra ärenden. Är du en av dem, eller har du kanske tid och möjlighet att hjälpa till? Läs mer här!

Göteborgs stad har sedan tidigare ett avtal med Röda Korset som stöttar kommunen med ideella insatser vilket de gör även nu under coronakrisen. MSB:s avtal med Svenska kyrkan med flera andra organisationer är därför för närvarande inte aktuellt i Göteborg.

  • Om du tillhör en riskgrupp och behöver hjälp av en volontär kan du kontakta Röda Korset. Exempel på tjänster som frivilliga kan tänkas utföra är att handla mat eller köpa receptfria läkemedel. Läs mer och se kontaktuppgifter på Göteborgs Stads hemsida.
  • Du som vill göra en frivillig insats kan kontakta Röda Korset så matchar de dig med lämpligt uppdrag, enligt avtalet med Göteborgs Stad. Anmäl dig via Röda korsets hemsida.

Behöver du prata med någon?

Känner du stress och oro kring coronautbrottet? Du är välkommen att kontakta Lundby församlings samtalsmottagning. Samtalet är kostnadsfritt. Du kan även höra av dig till någon av församlingens präster eller diakoner, eller till jourhavande präst. Samtliga har tystnadsplikt.