Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

"Vi letar skatt" - Musikal

Vid sex tillfällen i oktober framförs musikalen "Vi letar skatt" runtom i Lundby församling. Det är en berättelse som berör svåra frågor om vår samtid och en stark skildring av vänskap över gränser.

”Vi letar skatt” är en nyskriven musikal av Malena Furehill och Anna Svensson, efter boken med samma namn av Jesper Lundqvist (text) och Marcus Gunnar Pettersson (illustrationer) som getts ut av Olika förlag.

Musikalen skildrar ett möte mellan ett barn som är och handlar och en kvinna som ber om pengar utanför affären. Det är en berättelse om vår samtid. Det handlar om barnet som blir vän med en tiggare; om svåra frågor kring varför vissa har medan andra inte har.

Alla barn som bor i Göteborg idag – liksom på de flesta håll i Sverige – ser människor som tigger och som bor i offentliga miljöer. I "Vi letar skatt" ges inga förklaringar till varför de här personerna har en svår situation, men vi får ta del av en stark skildring av vänskap som sträcker sig förbi språksvårigheter och åldersgränser.

Skådespelare vid samtliga föreställningar är Adam Högblom och musiker är Camilla Åström, Ida Gillner och Elin Ljungqvist

Musikalen "Vi letar skatt" framförs vid sex tillfällen:

SÖNDAG 7 OKTOBER

Kl. 10.00 Brämaregårdens kyrka

Med barnkörerna Tonprickarna och Sparkling. Facebook-evenemang

SÖNDAG 14 OKTOBER

Kl. 11.00 Toleredskyrkan

Med barnkörerna Musikalverksta'n och Stars. Efter gudstjänsten arrangeras en Skördeauktion. Har du frukt, hembakat, blommor exempelvis att auktionera ut? Ta med till kyrkan, eller lämna in tidigare under veckan. Pengarna går till Svenska kyrkans internationella arbete i Rumänien. Denna dag får också alla femåringar med sig en egen bibel hem. Facebook-evenemang

SÖNDAG 14 OKTOBER

Kl 16.00 Biskopsgårdens kyrka

Med barnkörerna Sparkling och Tonprickarna. Facebook-evenemang

SÖNDAG 21 OKTOBER

Kl. 11.00 Lundby nya kyrka

Med barnkörerna Kör på Språng & Kör på Gång. Facebook-evenemang

onsdag 24 oktober

Kl. 17.00 Biskopsgårdens bibliotek

Barnkörerna Kör på Språng & Sparkling framför sångerna ur musikalen.

SÖNDAG 28 OKTOBER

Kl. 11.00 Länsmansgårdens kyrka

Med barnkörerna Stars och Musikalverksta'n.  Facebook-evenemang

"Vi letar skatt" bokomslag, Olika förlag.

Utanför dörren sitter en tant med filtar och foton och ber om en slant. Vi är här för att handla. Vi ska fredagsmysa. Tanten har vantar. Hon ser ut att frysa.

ur boken "Vi letar skatt" av Jesper Lundqvist och Marcus Gunnar Pettersson, Olika förlag.