Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Stöd till EU-migranter

Mötesplats för EU-migranter

Tisdagar, kl. 17 - 19 i Biskopsgårdens kyrka

Välkommen!

 

Ideella insatser för EU-migranter

Kan du tänka dig att lägga lite tid på att ha kontakt med socialt utsatta EU-migranter i Göteborg och hjälpa dem med saker som att följa med till sjukhus, hjälp med samåkning, att tolka i kontakt med myndigheter och dylikt och annat enkelt materiellt och socialt stöd?

Kontakta Marie-Louise Marek, diakon i Biskopgården.

Kyrkans stöd till EU-migranter

Biskopsgårdens kyrka vill vara ett stöd och en mötesplats för socialt utsatta EU-migranter i området. Distriktet har tidigare anordnat kurser med fokus på rättigheter och samhällsinformation. 

För att stötta socialt utsatta EU-migranter har Lundby församling anställt Marin Cueru. Marin håller kontakt med EU-migranter i behov av olika typer av stöd. Det kan handla om att förmedla kontakter och information, tolka eller att lösa praktiska problem. 

Församlingens diakoner har också möjlighet att skriva ut rekvistioner till Stadsmissionens butiker, där man själv handlar det man är i behov av. Läs mer om Ekonomisk hjälp.

En viktigt deI i arbetet är också att stötta de många privatpersoner som på olika sätt engagerar sig för EU-migranter. Utbyte av kunskaper och erfarenheter mellan olika organisationer, kommun och privatpersoner underlättar arbetet och minskar känslan av att man står ensam. 

Att Svenska kyrkan finns överallt i landets alla delar, gör också att det är lätt att samarbeta över kommun-/regiongränser, och på så sätt få en lokal förankring. 

Bild: Malin Lingnert

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!