Julbak med barn
Foto: Magnus Aronson/Ikon

Söndagsklubben i Toleredskyrkan

Söndagsklubben välkomnar alla barn att under gudstjänsten gå till barnstugan för att ha en aktivitet med anknytning till dagens tema. Vi går till barnstugan innan textläsningen och kommer tillbaka till nattvarden.

Söndagar under mässan. För aktuella datum, se kalendern.
Kl. 11-12
Toleredskyrkan

Barn är alltid välkomna att fira gudstjänst! Små ben kan inte alltid sitta stilla så länge som en vanlig gudstjänst varar och ibland kan det faktiskt vara svårt att hänga med i vad prästen egentligen pratar om.

Söndagsklubben samlas kring sång, bön, skapande, lek och berättelser ur Bibeln och knyter an till söndagens tema. Här kan barnet fråga om det som verkar konstigt eller svårt att förstå. Under lekfulla former lär vi oss mer om kristen tro och hur vi ska vara mot varandra. Och har kul ihop!

För mer information kontakta:

Karin Ulfheden

Präst, Distriktschef

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.