Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Röstkort

Som röstberättigad medlem får du ditt röstkort hem i brevlådan före den 30 augusti.

Alla röstberättigade medlemmar i Svenska kyrkan får ett röstkort hem i brevlådan före den 30 augusti. Att rösta i kyrkovalet går till på ungefär samma sätt som i de allmänna valen. Här kan du läsa mer om hur du röstar i kyrkovalet. 

Du måste använda ditt röstkort om du röstar före valdagen och när du röstar i en röstningslokal. Om du röstar i din vallokal bör du helst ha röstkortet med dig. (Annars krävs legitimation, om inte valförrättarna känner dig.)

Förlorat ditt röstkort?

Om du blivit av med ditt röstkort kan du vända dig till församlingsexpeditionen på telefon 031-731 68 00 eller via e-post för att få ett dubblettröstkort.
Du kan också beställa ett dubblettröstkort via Svenska kyrkans informationsservice, telefon 018-16 96 00.

Dubblettröstkortet skickas till din folkbokföringsadress. Ett dubblettröstkort kan även faxas till Svenska kyrkans utlandsförsamlingar.

Röstkort på flera språk

Den information som finns i det tryckta röstkortet kommer du även att kunna hitta på kyrkovalets webbplats. Du hittar även information på lätt svenska och på finska, nordsamiska, sydsamiska, lulesamiska, romani, meänkieli, engelska, franska, tyska, arabiska, spanska och teckenspråk.

Inläst information på svenska kommer gå att ladda ner som ljudfil eller beställas på cd från Svenska kyrkans informationsservice, telefon 018-16 96 00.