Other languages with Google Translate

"Alla är välkomna in i berättelserna om Gud"

"Poängen är att levandegöra den bibeltext vi för kvällen arbetar med." Johanna Demander, präst, är en av dem du träffar på Vuxenintro i Brämaregårdens kyrka – ett av de alternativ som Lundby församling erbjuder dig som är vuxen och som vill samtala om kristen tro och existentiella frågor.

Vi börjar med en meditativ mässa, därefter finns det enkelt fika för den som vill ha. Sedan tar Vuxenintro vid.

Ibland använder vi bilder, ibland till och med små figurer. Det har hänt att vi byggt upp en scen på bordet vi sitter vid, ett blått tyg fungerar som flod, några träkuber som hus. En gång ställde vi oss på bilder av brinnande vedträn. ”Ta av dig dina skor, du står på helig mark.” Guds ord till Mose, när han möter Gud i den brinnande busken.

Poängen är att levandegöra den bibeltext vi för kvällen arbetar med. Har du någonsin föreställt dig hur det luktade i stallet där Jesus föddes? Eller vilka blommor som växte i öknen där Abraham drog fram? Vilka kläder bar människorna för 2000 år sedan? Och, var är Gud i allt detta?

Genom enkla verktyg får vi hjälp att kliva in i Bibelns berättelser, ja till och med ta plats mitt i skaran av lärjungar runt Jesus. En spännande metod för att hitta sig själv och sätta ord på sina egna erfarenheter, genom att närma oss andra människors historia. Bibeln är full av människoöden, som har det gemensamt att de brottas med livet och Gud. Vad kommer du att hitta och upptäcka?

Visste du att Bibeln är världens mest lästa bok? Texterna delas av både kristna och judar, och flera människor i Bibeln förekommer även inom islam.

De som deltar är i åldrarna 18-75 år. Det spelar ingen roll om du har mycket, lite, eller ingen erfarenhet alls av kyrkan. Du kan både döpas och konfirmeras som vuxen, ifall det inte blev av när du var yngre. Eller så vill du delta för att du är nyfiken och helt enkelt vill lära dig mer. Svårare än så behöver det inte vara. Alla är välkomna in i berättelserna om Gud.

Johanna Demander, präst