Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Om Kyrkbyn - Älvstrandens distrikt

Här förenas det gamla och nya Hisingen. Vi vill vara en öppen mötesplats för människor som bott här länge och för människor som nyss flyttat hit.

Vi vill att människor med olika bakgrunder och förutsättningar skall ges en möjlighet att bidra med sitt engagemang eller bara hitta ett meningsfullt sammanhang att finnas i.

I Kyrkbyn-Älvstrandens distrikt finns två kyrkor, Lundby nya kyrka och Lundby gamla kyrka. I anslutning till kyrkorna finns ett levande församlingsliv, med bl a barnrytmik, kaféverksamhet, Second hand-försäljning och öppen förskola, Liten & stor.

I Lundby nya kyrka finns körer och en symfoniorkester, som är en del av konsertverksamheten. Ungefär varannan söndagskväll bjuder vi in till konsert i Lundby nya kyrka.

I församlingshemmet vid Lundby gamla kyrka bedrivs vår barnkörer och rytmikverksamhet för små barn och deras föräldrar. Några gånger per termin bjuder vi in till gudstjänst med Små och Stora, där barnen är i fokus och får ta mycket plats. Varje söndag firas gudstjänst i Lundby nya kyrka kl 11.

Kyrkorna

Lundby gamla kyrka är en av få medeltida kyrkor i Göteborg. Kyrkan härrör från 1300-talet eller ännu tidigare. Kyrkan är mycket populär för dop, bröllop och begravning.

Lundby nya kyrka byggdes 1886 men brann ner 1993 och totalförstördes. 1996 stod åter Lundby nya kyrka färdig att ta emot besökare. Den nya kyrkan är byggd i modern italiensk basilika-stil och ritad av arkitekterna Akke Zimdal och Margareta Diedrichs.

Bild: Malin Lingnert

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!