Uppsättningen Jesus Christ Superstar, Lundby nya kyrka, 2015.
Foto: Clement McKay

Om Kyrkbyn-Älvstrandens distrikt

Här förenas det gamla och nya Hisingen. Vi vill vara en öppen mötesplats för människor som bott här länge och för människor som nyss flyttat hit.

Vi vill att människor med olika bakgrunder och förutsättningar skall ges en möjlighet att bidra med sitt engagemang eller bara hitta ett meningsfullt sammanhang att finnas i.

I Kyrkbyn-Älvstrandens distrikt finns två kyrkor, Lundby nya kyrka och Lundby gamla kyrka. I anslutning till kyrkorna finns ett levande församlingsliv, med bl a barnrytmik, kaféverksamhet, Second hand-försäljning och öppen förskola, Liten & stor.

I Lundby nya kyrka finns körer och en symfoniorkester, som är en del av konsertverksamheten. Ungefär varannan söndagskväll bjuder vi in till konsert i Lundby nya kyrka.

I församlingshemmet vid Lundby gamla kyrka bedrivs vår barnkörer och rytmikverksamhet för små barn och deras föräldrar. Några gånger per termin bjuder vi in till gudstjänst med Små och Stora, där barnen är i fokus och får ta mycket plats. Varje söndag firas gudstjänst i Lundby nya kyrka kl 11.

Kyrkorna

Lundby gamla kyrka är en av få medeltida kyrkor i Göteborg. Kyrkan härrör från 1300-talet eller ännu tidigare. Kyrkan är mycket populär för dop, bröllop och begravning.

Lundby nya kyrka byggdes 1886 men brann ner 1993 och totalförstördes. 1996 stod åter Lundby nya kyrka färdig att ta emot besökare. Den nya kyrkan är byggd i modern italiensk basilika-stil och ritad av arkitekterna Akke Zimdal och Margareta Diedrichs.

Kyrkbyn-Älvstrandens distrikt

Välkommen till Lundby nya och gamla kyrka!

Personal i Lundby nya kyrka och Lundby församlingshem

Kontakta oss med frågor mellan himmel och jord.

Kyrkogården vid Lundby gamla kyrka.

Kyrkogårdar i Lundby

I Lundby församling finns tre begravningsplatser: Lundby gamla kyrkogård och Lundby nya kyrkogård samt Bräcke kyrkogård, som är en askgravlund.

Svenska kyrkans flagga vajar mot en blå himmel.

Distriktsråd och Öppet forum

Distriktsrådet fattar beslut som rör den lokala församlingsgemenskapen inom respektive distrikt i Lundby församling.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.

Hitta till Lundby nya kyrka

Lundbygatan 2, 418 75 Göteborg