Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling Webbplats

Om Brämaregårdens distrikt

En kyrka som är öppen, livsbejakande, äkta och varm.

Brämaregårdens kyrka ligger bara ett stenkast ifrån Vågmästareplatsen. Den enkla träkyrkan är byggd 1925 och ritad av Sigfrid Eriksson.

Verksamheter och gudstjänstlivet i Brämaregården kännetecknas av en stor öppenhet för nya uttrycksformer, som t e x teatermässorna ”Ballongdrömmar” och ”Brinnande hjärtan”.

I Brämaregården har det sedan länge funnits en religionsdialoggrupp mellan kristna och muslimska företrädare. Fotoutställningen ”Heliga rum på Hisingen – kristna kyrkorum och muslimska bönelokaler” har sitt ursprung här. I olika kyrkliga frågor har Brämaregården en tydligt folkkyrklig och kontextuell profil, där inklusivitet och alla människors lika värde är ledorden.

Susanne Rikner, Distriktschef Brämaregården

Bild: Malin Lingnert

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!