Sommarhälsning från kyrkoherden

Lundby församlings kyrkoherde Annika Larsson skickar en hälsning inför sommaren och meddelar att församlingen kommer att erbjuda att fira gudstjänst i våra kyrkor under sommaren. Läs mer här!

Göteborg maj 2020

Vi fortsätter fira gudstjänst!

Kyrkan har firat gudstjänst i två tusen år och det har varit i fredstid likaväl som i tider av oro. När vi pausade att kalla församlingen till offentliga gudstjänster i kyrkorna så var rådet att inte samla människor pga. smittspridning. Efter det har vi alla tränat på social distansering – jag tycker ordet fysisk distansering är mer rätt – och lärt oss leva efter Folkhälsomyndighetens anvisningar. Vi vet också att folkhälsan inte mår bra av att vara isolerad och inte få fira gudstjänst. Digitala mötesplatser och gudstjänst fyller en viss funktion men kan aldrig ersätta att få mötas i verkliga livet.

När vi nu förstår att rådande begränsningar kommer att gälla under en överskådlig tid är det samtidigt inte möjligt att långvarigt undanhålla församlingen möjlighet att fira gudstjänst. Vi kommer att öppna för att fira gudstjänst igen i kyrkorna i samband med midsommar. Även caféer med andakt erbjuds i sommar för att möjliggöra att ses samt att få höra Guds ord på fler tillfällen än bara på söndagen. Varje söndag erbjuder vi två gudstjänster och kyrkorna varierar så att hela församlingen får fira gudstjänst i sin kyrka.

En kortare digital andakt kommer också att sändas varje vecka under sommaren.

Så tappa inte modet! Gläds åt att vi finner vägar för att träffas och fira gudstjänster igen!

Med önskan om en skön sommar!

Kyrkoherde Annika Larsson