Sommarhälsning från kyrkoherden

Lundby församlings kyrkoherde Annika Larsson skickar en hälsning inför sommaren 2021.

Göteborg juni 2021

Hälsning från kyrkoherden

”I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor. Se, hur i prydning jorden står, se, hur för dig och mig hon får så underbara håvor.” (Sv ps 200:1)

Nu är det sommar och det finns så många olika förhoppningar just för denna tid. En del kommer att bli verklighet, en del blir inte alls som tänkt och annat får fortsätta vara drömmar. Dagen idag har vi och den är här nu. Till vad kan den användas?

Redan i bibelns första kapitel står det om vila som en del av skapandet. Idag vill jag lyfta fram aspekten påfyllning. Hela naturen klär sig i sin bästa prakt och bara genom att se, lukta, lyssna, känna och gå i den stimuleras vi människor. Naturen har en läkande kraft, säger vi ofta. Påfyllning som ger energi och som bygger upp vår ork och hälsa. Naturen delar frikostigt med av sig själv, alldeles gratis.

En annan påfyllning är när vi vårdar våra relationer; både med varandra, oss själva och med Gud. Människan behöver ett visst mått av gemenskap för att må bra. Vi behöver utmaningar, nyfikenhet, bollande, möten, respekt – listan kan göras lång. Alla kan vi bidra med vår del och alla delar är lika mycket värda och behövs för helheten.

Var hämtar du påfyllning och när kan du bidra till påfyllning för någon annan? Vad ser du för behov och möjligheter? Öppna ditt hjärta och dina sinnen för allt gott och sunt och dela med dig till andra.

Glad sommar!
/ Kyrkoherde Annika Larsson