Någon spritar händerna i kyrkan.

Restriktioner från den 12 januari

Den 12 januari 2022 infördes nya restriktioner från regeringen och Folkhälsomyndigheten gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus.

Detta gäller i Lundby församling från den 12 januari 2022:

Sidan uppdateras löpande.

Har du frågor är du välkommen att kontakta expeditionen 031-731 68 00, lundby.forsamling@svenskakyrkan.se.

Dop, vigslar, begravningar och gudstjänster

• Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 20 deltagare inomhus (max 500) ska det finnas anvisad sittplats. Ett sällskaps storlek begränsas till max 8 personer och 1 meters avstånd mellan sällskap. Varje kyrka har ett maxantal besökare utifrån storlek.
  • Maxantal 50 personer på gudstjänster (maxantalet kan utifrån kyrkorum och riskanalys i en del fall vara lägre än 50).
  • Vid dop, vigslar, begravningar och gudstjänster behöver du inte visa vaccinationsbevis.
  • Inga mässor firas, enbart gudstjänster.
  • Lokaluthyrning: max 20 deltagare.
  • Vid lokaluthyrning för minnesstund efter begravning gäller från och med 19 januari andra deltagarantal för respektive lokal. Läs om deltagarantal för respektive lokal här.

konserter, musikgudstjänster och andra musikarrangemang

• Det behövs inte vaccinationsbevis vid konserter, musikgudstjänster och andra musikarrangemang i Biskopsgårdens kyrka, Brämaregårdens kyrka, Länsmansgårdens kyrka, Lundby gamla kyrka samt Toleredskyrkan.
  • Konserter i Lundby nya kyrka samlar väldigt många människor och därför behövs det sedan den 1 december 2021 att du som är över 18 år kan uppvisa vaccinationsbevis och giltig legitimation. Detta gäller både medverkande och besökare.

Hämta vaccinationsbevis digitalt

Om du är fullvaccinerad kan du ladda ner ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se.
Det krävs att du har e-legitimation/Bank-Id för att logga in. Du kan sedan spara beviset på mobiltelefonen och/eller skriva ut det på papper.

Beställ vaccinationsbevis via brev

Om du är fullvaccinerad men saknar Bank-Id kan du beställa ditt vaccinationsbevis genom att fylla i en blankett och skicka med brev. Beställ i god tid, det kan ta ett tag innan du får beviset. Skriv ut blanketten från E-hälsomyndighetens hemsida eller kontakta din vårdcentral.

Ovaccinerad av medicinska skäl eller under 18 år

Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården som styrker detta. Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis.

Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa mer om aktuella nationella restriktioner.

Håll koll på verksamheten

En del av veckoverksamheten i Lundby församling har uppskjuten terminsstart eller kan komma att förändras på annat sätt med kort varsel. Håll dig uppdaterad via kalendern här på hemsidan eller i appen Kyrkguiden.

Se kalendern här!

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!