PREMIÄR I HÖST: Låt dom flyga - ett enkelt requiem

Låt dom flyga är nyskriven mässa av Malena Furehill och Anna Svensson, som rymmer sorg och saknad över dem vi förlorat, men det finns också plats för tacksamhet och hopp. Mässan kommer att framföras av projektkören Vardagskören under allhelgonahelgen 2020. Kanske vill du vara med och sjunga i projektkören? Läs mer här!

Låt dom flyga - ett enkelt requiem

Ett requiem är en mässa som handlar om de döda, dem vi sörjer och saknar. I den här mässan finns det plats för avsked och överlåtelse, för befrielse och försoning men också för tacksamhet och hopp. Vi får lov att släppa taget om dem vi sörjer, och låta dem flyga.

Mässmakarna är Anna Svensson, barnmorska och kyrkorådsledamot i Lundby församling, och Malena Furehill, munter musikpedagog och låtskrivare, tidigare anställd i Lundby församling, numera i Bankeryds församling.

Den här mässan kommer att framföras av Vardagskören, som i år firar 10-årsjubilem och har under åren medverkat i en rad olika projekt som Anna och Malena skrivit tillsammans: Vardagsmässan 2011, Livet runt - en mässa kring Frälsarkransen 2013, TV-gudstjänster 2015 och  Mässa på väg 2017.

Vardagskören är en projektkör för dig som vill vara med och sjunga nyskriven musik. Du kan ha stor erfarenhet av körsång eller helt vara nybörjare i körsammanhang. Det viktiga är att du har en lust att sjunga tillsammans med andra.

Du kan läsa mer om tidigare projekt på:

Här kan du lyssna till tidigare inspelade mässor på Spotify.

Låt dom flyga-projektet startar med en heldag i september. Vi övar sedan ett antal torsdagkvällar fram till november. På lördagen i all helgona-helgen firas mässan för första gången, i Lundby nya kyrka kl. 18.00.

Körledare är Veronica Wåhlberg som också medverkat i flera av Vardagskörens tidigare projekt och som jobbar i Lundby församling.

Välkommen med din anmälan till Veronica Wåhlberg.

E-post: veronica.wahlberg@svenskakyrkan.se