Other languages with Google Translate

Lundby gamla kyrka – nu på Instagram

Lundby gamla kyrka har en intressant historia och är samtidigt ett högst levande och ofta använt kyrkorum. Därför har kyrkan fått ett eget Instagram-konto. Välkommen att följa Lundby gamla kyrka!

”I solsken, i regn; vinter som sommar. I vardag och helg; i glädje och sorg. Lundby gamla kyrka står där hon stått under väldigt lång tid. Närmare bestämt i flera hundra år. Kyrkans äldsta delar är från 1300-talet!”

Så börjar det allra första inlägget på Lundby gamla kyrkas Instagram-konto. Texten fortsätter:

”Många människor har speciella minnen härifrån och nya minnen skapas här, ständigt. Många har sagt 'ja' till varandra här. Och varje vecka äger både dop och begravningar rum i den lilla, vita kyrkan som ligger på en liten höjd, som kyrkor ofta gör.”

Tanken med Instagram-kontot är att den intresserade bland annat ska kunna följa Lundby gamla kyrka under årstidernas växlingar, ta del av kyrkans historia, få se intressanta detaljer, och ta del av minnen som människor delar med sig av.

En förhoppning är även att kontots följare själva ska vilja dela med sig av minnen från Lundby gamla kyrka!

Länk till Lundby gamla kyrka på Instagram.

Skicka e-post till Lundby församlings kommunikatörer.