Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Lundby församling på EuroPride i augusti

Den 14-19 augusti är det EuroPride i Göteborg och Lundby församling medverkar. Bland annat kommer präster från församlingen att viga par som vill passa på att gifta sig när drop-in-vigsel erbjuds i kyrkans gemensamma tält. Och den 14 augusti bjuder Lundby församling in till regnbågspyssel i Flunsåsparken!

I mitten av augusti är det dags för EuroPride i Göteborg. Under festivalen erbjuder Svenska kyrkan tillsammans med andra kyrkor och kristna organisationer ett program med föreläsningar under namnet ”Kyrkan på EuroPride”.

Dessutom finns präster och diakoner på plats i Prideparken för att möta människor och under vissa tider erbjuds drop-in-vigsel. Ett par som vill vigas behöver ha med sig en hindersprövning från Skatteverket, i övrigt krävs inga förberedelser.

Birgitta Westlin från Lundby församling är en av de präster som drop-in-paren kan komma att få som vigselpräst:

– Hela EuroPride är en hyllning till kärleken och till allas rätt till kärlek. Under en vecka där kärleken står i centrum, är det fint att kunna få ge personliga löften och vigas med den man älskar, säger Birgitta.

– Jag är glad att jag arbetar i en församling där det är självklart att vi vill och ska vara med på EuroPride.

"Vi står upp för allas rätt till kärlek"

Idag kan det tyckas självklart att alla vuxna par som vill ska kunna gifta sig, men Birgitta menar att det inte är en seger som är vunnen en gång för alla. Därför måste arbetet fortsätta:

– Vi behöver fortsätta visa att vi står upp för allas rätt till kärlek och att all ömsesidig, respektfull kärlek har sin källa i Gud.

EuroPride arrangeras en gång om året, denna gång i Sverige och då i både
Göteborg och Stockholm.

Regnbågspyssla den 14 augusti

Tisdagen den 14 augusti, alltså samma dag som EuroPride inleds i Göteborg, blir det ”Pride i Flunsåsparken” här på Hisingen. Med start kl.13 blir det bland annat ett scenprogram och workshops. Lundby församling bidrar genom att bjuda in till regnbågsfärgat pyssel kl.14-19.

Pride i Flunsåsparken arrangeras av SDF Lundby.

europride2018.com/gothenburg
svenskakyrkan.se/Carl-Johanspastorat/