Other languages with Google Translate

17/11: Tangomässan ABRAZO framförs i Biskopsgårdens kyrka

Söndag 17 november kl. 16.00 framför fantastiska dansare och musiker en annorlunda och magnifik mässa som präglas av dans, musik och sång.

Gudstjänst med nattvard framförs på spanska, finska och svenska med dansare, kör, solister och tangomusiker. Tangomässan ”Abrazo” är ett vackert och passionerat verk där tangons uttryck blandas med mässans traditionella form. Abrazo som betyder kram på spanska har i mässan en större betydelse: att omfamna. Den berättar för oss om livets tango där jag som människa är ena parten och Gud den andra. Jag litar på Gud i tangons virvlar och Gud litar på mig. I livets tango kommer Gud mig nära och jag får ta Gud i min famn precis som Maria tog frälsaren i sin famn.

Text: Reijo Oivaeus
Musik: Yamandú Pontvik

Medverkande:
Mikael Augustsson, Bandoneon
Sofia Högstadius, Violin
Linnea Aall Campbell, Violin
Pablo Perez, Gitarr och slagverk
Thomas Gustafsson, Piano
Åsa Ericsson, Bas
Yamandú Pontvik, Sång och slagverk
Rebecka Gabriel, Sång och slagverk
Kör: KLUSTER
Dansare: Suzanna Söderström, Elodie Labonne och Love Nilsson
från World Dance Company
Dirigent: Helena Fornegård

Yamandú Pontvik, som skrivit musiken, är kompositör, körledare och barytonsångare, född och uppväxt i Uruguay bosatt i Sverige sedan 1986. Yamandú har myntat begreppet ”kulturkram” som en mental moteld mot det mer destruktiva ordet ”kulturkrock”. Yamandú har under åren skrivit flera verk för kör, bland annat Mångfaldsmässan. Han har under många år arbetat med den latinamerikanska vokalmusiken och uppträder som solist i bland annat Misa Criolla och Navidad Nuestra. År 2010 tilldelades Yamandú Kjell Lönnås körledarstipendium och 2018 ST:s och SCA:s kulturstipendium.

Läs mer här:

Här kan du även läsa en intervju med Yamandú Pontvik.

Samarrangemang med Svenska kyrkans sverigefinska verksamhet i Göteborg

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.