Foto: Gustaf Hellsing/Ikon

Nyfiken på Gud?

Är du nyfiken att veta mer om kristen tro? Du är välkommen till en nystartad samtalsgrupp i Länsmansgårdens kyrka, varje måndag kl. 13-14.30. Läs mer här.

Nyfiken på Gud är en ny grupp där vi träffas och pratar och reflekterar kring kristen tro. Enkelt fika med kaffe, te, knäckebröd och ost. Alla är välkomna, oavsett förkunskaper. Nyfikenhet kring tro är det viktiga!

Måndagar
Kl. 13.00-14.30
Länsmansgårdens kyrka

Från 30 januari till 22 maj 2023.

Tema per tillfälle:

 • 30 januari: Gud i Bibeln
 • 6 februari: Gudsupplevelser
 • 13 februari: Gudsbilder i naturen
 • 20 februari: Filosofiska Gudsbilder
 • 27 februari: Gudsbevis
 • 6 mars: Treenig Gud: Fadern
 • 13 mars: Treenig Gud: Sonen
 • 20 mars: Treenig Gud: Anden
 • 27 mars: Tro och tvivla på Gud
 • 3 april: Att lita på Gud
 • 17 april: En nådig Gud
 • 24 april: Guds kärlek
 • 8 maj: Möta Gud i kyrkans sakrament
 • 15 maj: Hoppas på Gud
 • 22 maj: Det eviga livet hos Gud
Konfirmation för vuxna, Brämaregårdens kyrka.

Dop och konfirmation för vuxna

Vill du samtala med andra om livet och kristen tro? Vill du bli delta i undervisning om kristen tro och kanske även döpas? Det är inte för sent! I Lundby församling finns flera alternativ för dig.

Drop-in-dop

Drop-in-dop betyder att du inte behöver boka i förväg. Dopet är personligt och individuellt, oavsett ålder. Det är enkelt och nära, och du kommer som du är.

Andlighet och fördjupning

Här finns möjlighet för dig som är nyfiken på kristen tro, för dig som vill fördjupa dig i Bibeln och finna stillhet i bönen.

Det händer i Länsmansgårdens kyrka

Kyrkan är full av verksamhet. Kom in och upptäck något nytt. Här finns bland annat barnverksamheten Musikateljén, öppna förskolan Liten & Stor och bibelgrupp.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan och värna den biologiska mångfalden.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.

 

 

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom SamCert Miljödiplomering.