Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Kyrkomusiker

Drömjobbet är ledigt! Lundby församling i Göteborg söker nu en kyrkomusiker till Kyrkbyn-Älvstrandens distrikt. Ansök senast 8 mars.

Kyrkomusiker, 100%

Lundby församling är en gemenskap inom Svenska kyrkan som i tron på en treenig Gud har antagit utmaningen att vara kyrka och missionera i den dynamiska storstadsmiljö som utgör församlingens geografiska område. Här bor och vistas människor med vitt skilda socioekonomiska förutsättningar. Flera generationer Hisingsbor blandas med människor från andra delar av Sverige och med nya svenskar som bär med sig sina kulturer, religioner och språk. Omkring 34 000 av de 80 000 som bor i Lundby församling är medlemmar i Svenska kyrkan.

Vi söker en kyrkomusiker med organistutbildning eller motsvarande till en nyinrättad tjänst i Kyrkbyn-Älvstranden, ett av distrikten i Lundby församling. Musiken är central i distriktets verksamhet och präglar gudstjänstlivet i våra båda kyrkor – Lundby nya kyrka och Lundby gamla kyrka. I distriktet finns två vuxenkörer, tre barnkörer, en ungdomskör, en omfattande rytmikverksamhet och en symfoniorkester. Det finns bra instrument och fina lokaler. Vi har ett tydligt barnperspektiv och vill erbjuda möjlighet för alla att musicera och dela tro och liv under hela livet.

Tjänsten består till stor del av arbete med gudstjänster och kyrkliga handlingar. Dessutom kommer du att bidra i arbetet med körverksamhet för vuxna samt viss konsertverksamhet. Du kommer även att samverka kring barnkörverksamheten som leds av distriktets musikpedagoger.

Vi söker dig som har goda färdigheter i solistiskt och liturgiskt orgel- och klaverspel, är en god ackompanjatör samt rör dig ledigt mellan olika genrer. Du har erfarenhet av att verka som kyrkomusiker, delar Svenska kyrkans värderingar och längtar efter att få se andra människor växa och utvecklas musikaliskt. Som person behöver du vara flexibel och lyhörd med god förmåga till samarbete och samverkan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Färdighetstest sker vid intervjutillfället.

Intervjuer genomförs i mars.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Varaktighet/Arbetstid:
Heltid
Tillsvidare

Lön: Månadslön

Sista ansökningsdag: 2018-03-08

Ange referens: LF2-18

Distriktschef Christina Grenabo
Tfn: 031-731 6845

Facklig kontaktperson
Facklig Lärarförbundet musikerna:
Stefan Lindblom, tfn: 0725-542162

Ansök digitalt

Här finns länk till ansökningsverktyget(nedtill på sidan).

Bild: Malin Lingnert

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!