Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Körer för barn & ungdomar

Musiken har en viktig plats i Svenska kyrkan, så även i Lundby församling. Här finns flera körer för barn och ungdomar.

Biskopsgården

Sparkling

Sparkling är kören för dig som älskar att sjunga och vill stå på scen tillsammans med andra! Vi övar en gång i veckan och uppträder flera gånger per termin, både i Biskopsgårdens kyrka och vid andra evenemang i området! För barn och ungdomar från 7 år och uppåt.

Kom och var med i en härlig gemenskap där vi sjunger och har roligt tillsammans!

Kl. 15.00-15.45
Ryaskolans aula

Körledare: Helena Fornegård
Tfn: 031-731 68 44

Brämaregården

Vi håller till i Brämaregårdens kyrka, ett stenkast från Vågmästareplatsen, Kvillebäcken.

TONPRICKARna

Barnkör för dig som gillar att sjunga sånger med mycket rörelse. Du får lära dig att använda rösten på ett bra sätt och genom lek och rörelse. Vi spelar på olika rytminstrument och övar motorik, samspel, rytm och puls. Kören medverkar då och då i gudstjänster. För barn från 6 år.

Kl. 17.15–18.00
Brämaregårdens kyrka

För mer info och anmälan, kontakta körledare Rose-Marie Svensson.
Mail: Rose-Marie Svensson
Tfn: 031-731 68 19

Lundby församlingshem

Det finns fyra barn- och ungdomskörer som övar i Lundby församlingshem: Kör på språng, Kör på gång, Kör på fötter och Teen tones (läs mer om respektive kör här nedanför). Körerna uppträder cirka fyra gånger per termin vid konserter, mässor och gudstjänster. 2018 deltog körerna för fjärde gången i El sistema-lägret Side by Side.

Körledare: Veronica Wåhlberg och Elin Finndin

till samtliga körer som övar i Lundby församlingshem

Det går bra att anmäla sig för att hamna i kön. Vi kontaktar dig så snart det finns ledig plats. Du anmäler dig via webben: Anmälan till körerna i Lundby församlingshem

Kör på Språng

Kör på språng är fulltecknad, men du kan ställa dig på kö inför kommande terminer och eventuella återbudsplatser.
Kör för barn i åk F-1 med alla sorters röster och genrer, rytmik och dans. Vi håller till i Lundby församlingshem, som ligger nära Sannegårdshamnen, Eriksberg och Kyrkbyn.

Kl. 17.00-17.45
Anmälan: Se ovan.

Kör på gång

Kör på gång är fulltecknad, men du kan ställa dig på kö inför kommande terminer och eventuella återbudsplatser.
För barn i åk 1-3. En sprudlande, stor barnkör med alla sorters röster och genrer, rytmik och dans. Vi håller till i Lundby församlingshem, som ligger nära Sannegårdshamnen, Eriksberg och Kyrkbyn.

Kl. 18.00-18.45
Anmälan: Se ovan.

Kör på fötter

Kör på fötter har några platser kvar för fler barn som vill sjunga!

För barn och ungdomar åk 3-6. En kör som utmanar dig att växa vidare i musiken och röstutvecklingen. Stämsång, scenisk träning, metrikövningar, danssteg, solo-insatser och massor av fniss!

Kl.17.00 -18.00
Anmälan: Se ovan.

Teen tones

För ungdomar från åk 6 och uppåt. Här går vi snabbare fram i musiken. Arbetar vidare med stämsång, noter, mikrofonteknik, bodypercussion och solon med mera.

Ungdomskören tar gärna in nya medlemmar efter en enkel provsjungning.

Kl.15.45-16.30
Lundby församlingshem (vid Lundby gamla kyrka)
Anmälan: Kontakta någon av körledarna (se ovan).

Länsmansgårdens kyrka

Stars

En barnkör för dig som är i åldern 6-9 år och som älskar att sjunga och att stå på scen!

Vi övar en gång i veckan och uppträder flera gånger per termin, både i Länsmansgårdens kyrka och vid andra evenemang i området.

Måndagar
Kl. 17.00–18.00
Länsmansgårdens kyrka

Körledare: Simon Parsmo, tfn: 0707-14 11 43

Toleredskyrkan

Musikalverksta’n

Körsång, lek, drama & dans för barn i åldern 6-13 år!

Vi medverkar i gudstjänster, konserter, luciatåg. Andakter, glädje och gemenskap!

För dig som är i åldern 6-9 år:
Tisdagar
Kl. 15.00–17.00 (hämtning på Lerlycke/Toleredsskolan kl.14.30)

För dig som är i åldern 10–13 år:
Kl. 17.00–19.00

Tolereds församlingshem

Ledare: Gunilla Forssell Eriksson, tfn:  0737-73 86 52

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.