Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling Webbplats

Körer för barn & ungdomar

Det finns alltid plats för fler barn!

Biskopsgården

Sparkling

Sparkling är kören för dig som älskar att sjunga och vill stå på scen tillsammans med andra! Vi övar en gång i veckan och uppträder flera gånger per termin, både i Biskopsgårdens kyrka och vid andra evenemang i området! För barn och ungdomar 10-14 år.

Kom och var med i en härlig gemenskap där vi sjunger och har roligt tillsammans!

Torsdagar
Kl. 16.30-17.30
Biskopsgårdens kyrka

Körledare: Malena Furehill, 031-731 68 00

Repetition inför musikalen Profetens hemlighet.
Från repetition av musikalen "Profetens hemlighet". 2015. Bild: Clement McKay

Brämaregården

Vi håller till i Brämaregårdens kyrka, ett stenkast från Vågmästareplatsen, Kvillebäcken.

TONPRICKAR

Barnkör för dig som gillar att sjunga sånger med mycket rörelse. Du får lära dig att använda rösten på ett bra sätt och genom lek, rörelse. Vi spelar på olika rytminstrument och övar motorik, samspel, rytm och puls. Kören medverkar då och då i gudstjänster.

Tonprickar – för barn från 6 år

Tisdagar, kl. 17.15–18.00
Brämaregårdens församlingshem

Anmälan
För mer info och anmälan, kontakta körledare Rose-Marie Svensson.
Mail: Rose-Marie Svensson
Tfn: 031-731 68 19

Holy – kören har uppehåll, men vi fortsätter träffas

För barn från 10 år

Kören Holy har uppehåll, men vi fortsätter att träffas och göra roliga saker ihop. Vi hänger i Brämaregårdens kyrka och bestämmer tillsammans vad vi gör. Det brukar bli bakning, pyssel, prat och allt möjligt. Tiden är inte helt klar ännu, men det blir sen eftermiddag, tidig kväll.

Anmälan och mer information
Kontakta Johanna Demander, präst
Mail: Johanna Demander
Tfn: 0737-73 59 35
Brämaregårdens församlingshem

Lundby församlingshem

Det finns fyra barn- och ungdomskörer som övar i Lundby församlingshem: Kör på språng, Kör på gång, Kör på fötter och Teen tones (läs mer om respektive kör här nedanför). Körerna uppträder cirka fyra gånger per termin vid konserter, mässor och gudstjänster. 2017 är tredje året som körerna deltog i El sistema-lägret Side by Side.

Anmälan

Det går bra att anmäla sig för att hamna i kön. Vi kontaktar dig så snart det finns ledig plats.

Anmälan till körerna i Lundby församlingshem!

Körledare: Veronica Wåhlberg och Elin Finndin

Kör på Språng

Den alldeles nystartade kören för barn i åk F-1 med alla sorters röster och genrer, rytmik och dans. Vi håller till i församlingshemmet, som ligger nära Sannegårdshamnen, Eriksberg och Kyrkbyn.
I mån av plats kan vi möjligen välkomna barn från femårsåldern.

Onsdagar, kl. 16.45-17.30

Kör på gång

För barn i åk 1-2. En sprudlande, stor barnkör med alla sorters röster och genrer, rytmik och dans. Vi håller till i församlingshemmet, som ligger nära Sannegårdshamnen, Eriksberg och Kyrkbyn.

Kör på gång är just nu fulltecknad, men du kan ställa dig på kö inför kommande termin och eventuella återbudsplatser.

Onsdagar, kl. 17.45-18.30

Kör på fötter

För barn och ungdomar åk 3-5. En kör som utmanar dig att växa vidare i musiken och röstutvecklingen! Stämsång, scenisk träning, metrikövningar, danssteg, solo-insatser och massor av fniss!

Kör på fötter har platser kvar för fler barn som vill sjunga!

Onsdagar, kl.18.45 -19.45

Teen tones

För ungdomar från åk 6 och uppåt. Här går vi snabbare fram i musiken. Arbetar vidare med stämsång, noter, mikrofonteknik, bodypercussion och solon med mera.

Ungdomskören tar gärna in nya medlemmar efter en enkel provsjungning!

Onsdagar, kl.15.45-16.30

Länsmansgårdens kyrka

Stars

6– 9 år

En barnkör för dig som är mellan 6-9 år och som älskar att sjunga och att stå på en scen!

Vi övar en gång i veckan och uppträder flera gånger per termin, både i Länsmansgårdens kyrka och vid andra evenemang i området.

Måndagar
Kl. 17 – 18
Länsmansgårdens kyrka

Körledare: Simon Parsmo, tfn: 0707-14 11 43

Här sjunger STARS i konserten Hopp med pop. Kristian Anttila kom för att lyssna på körens tolkning av hans låt Hisingen - Manhattan!

Toleredskyrkan

Musikalverksta’n

Körsång, lek, drama & dans för barn 6 - 13 år.

Vi medverkar i gudstjänster, konserter, luciatåg. Andakter, glädje och gemenskap!

Tisdagar
Kl. 15 – 17 för barn 6 - 9 år, hämtning på Lerlycke/Toleredsskolan kl.14:30
Kl. 17 – 19 för barn 10 – 13 år
Tolereds församlingshem

Ledare: Gunilla Forssell Eriksson, tfn:  0737-73 86 52

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.