Barnkörer

Musiken har en viktig plats i Svenska kyrkan, så även i Lundby församling. Här finns flera körer för barn.

Rytmik i Biskopsgården

Mysig sång- och rytmikstund i Biskopsgårdens kyrka på fredagar under terminerna. Du och ditt/dina barn är också varm välkomna att vara med på digital rytmik via Facebook på måndagar kl. 11. Läs mer här.

Sparkling

Sparkling är kören för dig som älskar att sjunga och vill stå på scen tillsammans med andra! För barn i årskurs 2-5. Läs mer här.

Barn som sjunger och dansar. Illustration.

Babyrytmik i Brämaregården

I förälderns trygga famn får babyn uppleva sång och musik genom dans, rörelse, spel på enkla rytminstrument och ramsor. Läs mer här.

Rytmik i Lundby församlingshem

Rytmik för barn i åldern 0-6 år. Vi håller till nära Eriksberg och Kyrkbytorget.

Kör på språng

Nu är anmälan öppen inför HT 2021! Kör för barn i fk-åk 1 som inte sjungit i kör förut. En lekfull och utvecklande kör med sånger i alla genrer, rytmik och dans. Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Kör på gång

Nu är anmälan öppen inför HT 2021! För barn i åk 1-2. En sprudlande, stor barnkör med alla sorters röster och genrer, rytmik och dans. Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Kör på tå

Nu är anmälan öppen inför HT 2021! För barn i åk 2-3. En sprudlande, stor barnkör med alla sorters röster och genrer, rytmik och dans. Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Kör på fötter

Nu är anmälan öppen inför HT 2021! För barn och ungdomar åk 4-6. En kör som utmanar dig att växa vidare i musiken och röstutvecklingen. Stämsång, scenisk träning, metrikövningar, danssteg, soloinsatser och massor av fniss! Vi håller till i församlingshemmet bredvid Lundby gamla kyrka.

Musikateljén

Musikateljén är en verksamhet där barn mellan 6-12 år träffas för att sjunga, spela instrument, måla, pyssla, leka och fika. Läs mer här.

Barnkör i Toleredskyrkan

Nu startar en barnkör i Toleredskyrkan för dig som går i årskurs ett och uppåt. Vi medverkar i gudstjänster, konserter och luciatåg. Andakter, sång, glädje och gemenskap är ledord för kören!

Nyhet! Musikfabriken

Lär dig olika instrument med musikpedagog Helena! Vi spelar piano, gitarr och olika trummor. Och sjunger så klart! För dig i årskurs 4 till 7. Gruppen träffas på tisdagar i Biskopsgårdens kyrka, läs mer här. Välkommen med din anmälan!

Vi samarbetar med Sensus studieförbund.

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.