Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

& gå med ljus

Tidningen & om kyrkans sociala arbete, Stadsmissionen, internationella insatser och hur vi alla måste gå med ljus, för varandra.

Tidningen & delas ut till alla hushåll i Lundby församling, med start 15 december. Håll utkik i din brevlåda!

Bor du inte i församlingen? Läs tidningen på ISSUU, eller maila redaktionen så skickar vi hem ett ex till dig! Du får också gärna höra av dig med synpunkter eller kommentarer till innehållet i tidningen.

Välkommen till kyrkan under jul och gilla gärna våra facebook-sidor för att följa församlingens arbete med att gå med ljus!

Kyrkvärd & gå med ljus

Följ med Lisbeth Jansson som är ideell medarbetare i Lundby nya kyrka och kyrkvärd. Tillsammans med sina kollegor gör hon kyrkan till en attraktiv och öppen mötesplats.

Vaktmästare & går med ljus

Diakoni, kyrkans sociala arbete, är inte något som bara diakoner sysslar med – att gå med ljus för våra medmänniskor är ett uppdrag för oss alla! Här följer vi med Karl, en av våra eminenta vaktmästare, på begravning. Verkligen ett viktigt tillfälle då vaktmästaren finns till hands för de sörjande, för att göra deras stund i kyrkan så bra som möjligt.

Ljusa möten för äldre

Många äldre bor ensamma och har inte möjlighet att bjuda hem sina vänner för att ses. Det kan bli ett väldigt ensamt liv. I Toleredskyrkan möts varje vecka äldre för att äta tillsammans och prata. Kyrkan är en mötesplats där träffar man sina vänner, och träffa nya människor. Den här veckan var det sista gemenskapsträffen för terminen med klassiskt julbord och sång!

Läs mer om Gemenskapsträffar i Lundby församling