Other languages with Google Translate

Gudstjänst

Kyrkan kan vara en miljö att hämta kraft i – ett rum för eftertanke, bön och sång.

I gudstjänsten får vi hjälp att tolka våra liv och möta Gud. Men gudstjänsten är också ett tecken på och uttryck för kyrkans tro och närvaro i samhället. Att upptäcka gudstjänsten – det som sker, sägs och sjungs – är en möjlighet att se sitt eget liv i ett sammanhang. Gudstjänsten är öppen för alla oavsett ålder, tro och bakgrund.

Här kan du läsa mer om Gudstjänst.

Gudstjänster i Lundby församling

Huvudgudstjänst firas alltid på en söndag/helgdag och under veckan firas mindre gudstjänster och mässor. Tid och plats för vilka gudstjänster som firas hittar du i kalendern här på hemsidan och i predikoturerna i Göteborgs-Posten.

I samband med stora högtider såsom påsk, allhelgona och advent & jul finns särskilda foldrar med aktuellt program att hämta i kyrkorna. I några av distrikten finns också månadens kalendarium att hämta i respektive kyrka, året runt.

Gudstjänst i Biskopsgårdens kyrka

Mässa, söndagar kl. 16.00

Andakt Ett ord på vägen (före sopplunchen), torsdagar klockan 11.45-12.00

Detta är ordinarie schema. I kalendern kan du se om det stämmer för den här veckan! Där ser du också vem/vilka som tjänstgör.

Gudstjänst i Brämaregårdens kyrka

Ungdomsmässa, onsdagar kl. 19

Veckomässa Mässa på andra våningen, torsdagar kl. 18.30

Gudstjänst, söndagar kl. 10

Detta är ordinarie schema. I kalendern kan du se om det stämmer för den här veckan! Där ser du också vem/vilka som tjänstgör. Ibland firar vi mässa på onsdagsmorgnar.

Gudstjänst i Länsmansgårdens kyrka

Veckomässa, onsdagar kl. 18.00

Andakt, tisdagar 12.45-13.00

Andakt, torsdagar 12.45-13.00

Gudstjänst, söndagar kl. 11.00

Detta är ordinarie schema. I kalendern kan du se om det stämmer för den här veckan! Där ser du också tjänstgörande.

Gudstjänst i Kyrkbyn-Älvstranden

Lundby gamla kyrka

Meditativ mässa, söndagar kl. 18

Lundby nya kyrka

Gudstjänst, söndagar kl. 11 (även Söndagsskola

Gudstjänst i Toleredskyrkan

Kvällsmässa

Onsdagar kl. 18.00
Enkel gudstjänst med nattvard, präglad av närhet och gemenskap.
(Nästan) varje onsdag under perioden 5 september-12 december
Ta en titt i kalendern här på hemsidan för uppdaterad information om aktuellt datum.

Toleredsmässan

Gudstjänst på söndagar, kl. 11.00
En gudstjänst där vi kommer med hela våra liv och söker tro, hopp & livsmod. Gudstjänsten följer kyrkoåret.
Enkelt kyrkkaffe med smörgås och kaka efter gudstjänsten.

Musikgudstjänst

Vissa söndagar kl. 18.00 arrangeras gudstjänst med extra mycket musik i Toleredskyrkan.

Detta är ordinarie schema för gudstjänster i toleredskyrkan. I kalendern kan du se om det stämmer för den här veckan! Där ser du också vem/vilka som tjänstgör.

Gudstjänst med små & stora

Gudstjänst med små & stora, Lundby nya kyrka.
Bild: Malin Lingnert

"Gudstjänst med små och stora" är en enkel gudstjänst med sång, psalmer, ord och ibland drama. Här får barnen extra utrymme och bidrar på olika sätt i gudstjänstfirandet. Barn- och ungdomskörerna står ofta för musiken.