Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Ett Göteborg för alla

Den 20 maj 2011 hölls en manifestation för "Ett Göteborg för alla" vid den nya moskén på Hisingen. Vi ville visa att det är många, i närområdet och i hela Göteborg, som står upp för människovärdet. Alla har rätt att leva sina liv i vår stad!

Medverkande vid manifestationen 2011

HyvelBengt och Johnny Dyckert, Henrik Wallgren, Daniel Lemma, Christopher Ali Kvartett, Leche Burre, Den Fule, Vidya, Emrik Larsson + Band.

Biskop Carl Axel Aurelius, Rabbi Peter Borenstein, Sheikh Abdul Rashid Mohamed, Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén, Kommunalråd Helene Odenjung.

Freestylefotboll med Philip Warren Gertsson, engagerade i skateboardrampen, konstnärskollektivet Kramligan, Benny Cruz och Caroline Röstlund.

Bakgrund till manifestationen

Initiativet till manifestationen togs av Göteborgs Interreligiösa råd, med anledning av högerextrema och främlingsfientliga grupper som planerade en demonstration mot muslimer samt byggandet av moskén vid Ramberget.

Bakom manifestationen stod ett nätverk av samfund, lokala föreningar, politiska partier och privatpersoner.

"Jag har fortfarande kvar minnesbilderna från fredagens manifestation ”Ett Göteborg för alla”. Hur solen sken över en liten gräsplätt som tillfälligt förvandlats till mötesplats och gränsöverskridande gemenskap. Henrik Wallgren skrev i sin GP-blogg: ”Varför hänger man inte lite mer i Kvillestan?” och tyckte att allt var så vackert."