Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ett Göteborg för alla

Den 20 maj 2011 hölls en manifestation för "Ett Göteborg för alla" vid den nya moskén på Hisingen. Vi ville visa att det är många, i närområdet och i hela Göteborg, som står upp för människovärdet. Alla har rätt att leva sina liv i vår stad!

Medverkande vid manifestationen 2011

HyvelBengt och Johnny Dyckert, Henrik Wallgren, Daniel Lemma, Christopher Ali Kvartett, Leche Burre, Den Fule, Vidya, Emrik Larsson + Band.

Biskop Carl Axel Aurelius, Rabbi Peter Borenstein, Sheikh Abdul Rashid Mohamed, Kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén, Kommunalråd Helene Odenjung. 

Freestylefotboll med Philip Warren Gertsson, engagerade i skateboardrampen, konstnärskollektivet Kramligan, Benny Cruz och Caroline Röstlund.

Bakgrund till manifestationen

Initiativet till manifestationen togs av Göteborgs Interreligiösa råd, med anledning av högerextrema och främlingsfientliga grupper som planerade en demonstration mot muslimer samt byggandet av moskén vid Ramberget.

Bakom manifestationen stod ett nätverk av samfund, lokala föreningar, politiska partier och privatpersoner. 

"Jag har fortfarande kvar minnesbilderna från fredagens manifestation ”Ett Göteborg för alla”. Hur solen sken över en liten gräsplätt som tillfälligt förvandlats till mötesplats och gränsöverskridande gemenskap. Henrik Wallgren skrev i sin GP-blogg: ”Varför hänger man inte lite mer i Kvillestan?” och tyckte att allt var så vackert."