Ekonomisk hjälp

Är du sjukskriven, arbetslös, asylsökande, har ekonomiskt bistånd eller av andra skäl har en låg inkomst, kan det vara svårt att få pengarna att räcka. Lundby församling försöker på olika sätt stötta människor som har en ansträngd ekonomisk situation. Du som är folkbokförd i Lundby församling och behöver hjälp är välkommen att kontakta Lundby församlings diakonimottagning.

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.