Distrikt i Lundby församling

Lundby församling omfattar en del av Hisingen i Göteborg. Här finns fem distrikt med sammanlagt sex kyrkor: Biskopsgårdens kyrka, Brämaregårdens kyrka, Länsmansgårdens kyrka, Lundby nya kyrka, Lundby gamla kyrka och Toleredskyrkan.

Lundby församling sträcker sig från Länsmansgården och Tolered i norr till nybyggda stadsdelen Kvillebäcken och Älvstranden, med Eriksberg och Lindholmen, i söder. Här bor omkring 30 000 personer som är medlemmar i Svenska kyrkan.

Lundby församling är miljödiplomerad av Svensk Miljöbas genom Göteborgs Stad. Det är vi stolta över! Läs mer om församlingens miljöarbete.

Alla kan hamna i situationer som kan vara svåra att ta sig ur på egen hand. Den 24 augusti öppnar Lundby församlings diakonimottagning i Biskopsgårdens kyrka. Där erbjuds socialt, och i vissa fall ekonomiskt, stöd till dig som är folkbokförd i församlingen.

Diakonimottagning öppnar i Lundby församling

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

Hjälp och stöd