Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Cykelfixarna

Cykelverkstad för unga ensamkommande flyktingar.

Cykelfixarna är öppet på tisdagar  varje vecka, kl. 17 - 19 för unga ensamkommande flyktingar. Här kan man reparera en begagnad cykel, få tips och hjälp med hur man underhåller den, träffa nya människor och ta en fika. Sedan får man cykla hem med sin ”nya” cykel.

För att få en cykel ska du vara asylsökande eller haft uppehållstillstånd i mindre än ett år. Vi prioriterar kvinnor!

Du måste boka en plats på cykeverkstan i förväg på måndagen.
Ring tel: 0762-07 14 58
Måndagar 11-13

Cykelverkstan håller till i garaget bakom Brämaregårdens kyrka.

Sommaruppehåll

Tisdag 13 juni är sista tillfället för våren som Cykelfixarna har öppet.

Har du en cykel som inte används? Någon annan behöver den.

Hitills har över 140 ungdomar cyklat från verkstan med sin egen nyfixade cykel!

Skänk en cykel/cykeldelar

Cyklar lämnas in vid Brämaregårdens kyrka, Hisingsgatan 26. Säkrast tisdagar 17-20 eller måndag-fredag 9-16.30. Led in cykeln bakom kyrkan och ring på så tar vi hand om den.

Delta som volontär

Vill du vara med och stödja en meningsfull fritid av lärande och relationer? Vi behöver ideella medarbetare som kan vara i caféet och som kan hjälpa ungdomarna att meka med cyklarna. Har du möjlighet att vara med? Tveka inte att höra av dig! Verkstan är öppen tisdagar, kl. 17 -20.

Kontaktperson: Ulrika Brosché, tfn: 0761-06 68 07