Cykelfixarna

Cykelfixarna är en gratis gör-det-själv-verkstad för alla som behöver laga och serva sin cykel. Välkommen med din cykel till garaget bakom Brämaregårdens kyrka torsdagar kl. 16:30.

Cykelfixarna är en gratis gör-det-själv-verkstad för alla som behöver laga och serva sin cykel. Vi har verktygen och en kunnig handledare som gärna hjälper till om det behövs. Enkelt fika finns också!

Öppettider: Torsdagar kl. 16.30-18.00
Plats: Garaget bakom Brämaregårdens kyrka, Hisingsgatan 26.

OBS! Just nu söker vi barncyklar i varierande storlekar!

Cykelfixarna delar ut cyklar i viss mån. Är du i behov av en cykel men saknar pengar för att köpa en kan du kontakta Lundby församlings diakonimottagning.

Verksamheten är en del av Växthuset på torsdagar i Brämaregårdens kyrka.

Delta som ideell

Vill du vara med och stödja en meningsfull fritid av lärande och relationer? Vi behöver ideella medarbetare som kan vara i kaféet och som kan hjälpa deltagarna att meka med cyklarna. Har du möjlighet att vara med? Tveka inte att höra av dig!

Engagera dig

Det finns många sätt som du kan hjälpa andra medmänniskor på. Att bli medlem, engagera dig som ideell och att ge en gåva är några.

Växthuset i Brämaregården

På torsdagar pågår olika typer av verksamheter, samtal och aktiviteter. Det finns också rum där du kan sitta för dig själv med en kaffekopp, din bok, dator eller med något hantverk i lugn och ro.

Det händer i Brämaregårdens kyrka

Ät vardagsmiddag tillsammans, sjung i kör, var med i skaparverkstad, bokkvällar, häng med kompisar eller fördjupa din tro.

Ung i kyrkan

Vill du hänga med kompisar, spela i band, lära dig mer om Gud eller sjunga? Kom till Lundby församling!

Träffas och umgås

Lundby församling har många mötesplatser. Kom och träffa både nya och gamla vänner. Lyssna på föredrag och musik, umgås och ät eller fika tillsammans.

Vuxenverksamhet

Det finns något för alla i kyrkan. Gå på föreläsningar, träna svenska eller hjälp andra i språket på språkkafé, sjung i kör, umgås över en bit mat, eller utforska din tro.

Digitalt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med vad som sker i Lundby församling! Prenumerera på Lundby församlings nyhetsbrev.

Anmäl dig här!

Kalender

I kalendern kan du se vad som händer i Lundby församling dag för dag - från fikastunder och gudstjänster till större konserter och verksamheter för alla åldrar. Öppet för alla. Välkommen!

Gudstjänstkalender

Här hittar du en gudstjänstkalender. Du kan också läsa mer om de olika gudstjänsterna som firas i Lundby församling.

Konsertprogram

Välkommen på konsert! Ta del av körsång, storslagna symfonier, konserter för barn och mycket mer. Här samlas information om de konserter som arrangeras i Lundby församling.

Det händer i kyrkan

Här hittar du församlingens alla grupper och aktiviteter. Församlingen är stor och utbudet är brett – och här finns plats för dig!

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Kyrkan finns där genom hela livet, från att välkomna ett barn in i Guds familj, välsigna äktenskapet till att stödja anhöriga i sorgen efter någon nära.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns en plats för dig. Det är enkelt att bli medlem!

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.

Manifestation Stärka Banden mellan kyrka och moské, 2015.

Om församlingen

Lundby församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en del av Kristi världsvida kyrka. Församlingen är en gemenskap som delar evangeliet i tro och liv, i en av Sveriges snabbast växande storstadsmiljöer.