Cykelfixarna

Cykelfixarna är en gratis gör-det-själv-verkstad för alla som behöver laga och serva sin cykel. Välkommen med din cykel till garaget bakom Brämaregårdens kyrka torsdagar kl. 16:30.

Cykelfixarna är en gratis gör-det-själv-verkstad för alla som behöver laga och serva sin cykel. Vi har verktygen och en kunnig handledare som gärna hjälper till om det behövs. Enkelt fika finns också!

Öppettider: Torsdagar kl. 16.30-18.30
Plats: Garaget bakom Brämaregårdens kyrka, Hisingsgatan 26.

Vi har inte längre möjlighet att ta emot begagnade cyklar och har inte heller cyklar att dela ut.

Delta som ideell

Vill du vara med och stödja en meningsfull fritid av lärande och relationer? Vi behöver ideella medarbetare som kan vara i kaféet och som kan hjälpa deltagarna att meka med cyklarna. Har du möjlighet att vara med? Tveka inte att höra av dig!

För mer information kontakta:

Ulrika Brosché

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.