Other languages with Google Translate

Lundby församling Besöks- och postadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Barndop

Ett barns födelse väcker många känslor och tankar. Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang.

Ett barns födelse väcker många känslor och tankar. Glädjen över att en ny människa har kommit till världen. Oro inför det ansvar som vilar på oss, det bräckliga livet lagt i våra händer. Kärlek, sömnlösa nätter, tacksamhet, samhörighet.

I kyrkan kan du låta döpa ditt barn. Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang. Det finns en djupare samhörighet med Gud och en kärlek som bär allt. I dopet ber vi för våra barn. Vi tänder ljus och prästen döper i vatten tre gånger, som man gjort i alla tider och på många platser. I dopet finns tradition och nutid, gamla och nya bilder, det stora i det lilla.

Välkommen till dop och till Lundby församling!

Så bokar du dop.

Tips! Dop i gudstjänst med små & stora

"Gudstjänst med små och stora" är en enkel gudstjänst med sång, psalmer, ord och ibland drama. Här får barnen extra utrymme och bidrar själva på olika sätt i gudstjänstfirandet. Barn- och ungdomskörerna står ofta för musiken.

Bild: Malin Lingnert

Till Lundby församling skall du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!