Mässa på andra våningen

Andra våningen är till för att ge reflektion och fördjupning i en ständigt pågående process som bärs av gruppen.

Hit kan man komma och komma tillbaka. Här finns ett rum som redan står färdigt och väntar på oss. På andra våningen hjälps vi åt att forma vår egen tro och teologi.

Torsdagar
Kl. 18.30 - 21.00
Brämaregårdens kyrka

"Det finns ett rum i övervåningensom redan står färdigt och väntar på er."

Så sa Jesus till sina lärjungar när de skulle fira påsk den sista gången. I det rummet delade de bröd och vin. Det blev det rum där de höll till och höll ihop under ständig bön.

Det finns ett rum i övervåningen som redan står färdigt och väntar på er.

Mässa på andra våningen började när församlingen hade en lokal på Älvstranden som låg på övervåningen. Det gör inte det rum där vi håller till och håller ihop numera, men mötesplatsen har fått behålla sitt namn.

Vi fortsätter mötas på andra våningen. Varje vecka. 

Mässa på andra våningen

Varje vecka utom röda dagar, skärtorsdagen och dagar kring julhelgen.

Här kan man rakt och enkelt gå in i den kristna gemenskap som vilar på att vi delar bröd och vin. Mässan börjar alltid här och nu och vi utformar den tillsammans, utifrån en mycket enkel ordning. Vi sjunger, ber, delar tankar och måltid.
Efteråt hjälps vi åt att ställa ordning kyrkorummet och ta fram fika.

Som deltagare är du med och formar gemenskapen kring bröd och vin. Efteråt fikar vi till självkostnadspris.

Fika

Vi fortsätter dela bröd och får en möjlighet att växa in i en kristen gemenskap där man kan samtala om Gud och livet. Fikat kostar 10 kr.

För mer information kontakta:

Susanne  Rikner

Susanne Rikner

Lundby församling

Präst, Bitr. kyrkoherde, Distriktschef

Britt-Marie  Hillby

Britt-Marie Hillby

Lundby församling

Diakon

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

I Lundby församlings solidariska arbete ingår även omsorg om skapelsen. Församlingen är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.