Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Andra våningen

Andra våningen är till för att ge reflektion och fördjupning i en ständigt pågående process som bärs av gruppen.

Hit kan man komma och komma tillbaka. Här finns ett rum som redan står färdigt och väntar på oss. På andra våningen hjälps vi åt att forma vår egen tro och teologi.

Torsdagar
Kl. 18.30 - 21.00
Brämaregårdens kyrka

"Det finns ett rum i övervåningensom redan står färdigt och väntar på er."

Så sa Jesus till sina lärjungar när de skulle fira påsk den sista gången. I det rummet delade de bröd och vin. Det blev det rum där de höll till och höll ihop under ständig bön.

Mässa på andra våningen började när församlingen hade en lokal på Älvstranden som låg på övervåningen. Det gör inte det rum där vi håller till och håller ihop numera, men mötesplatsen har fått behålla sitt namn.

Vi fortsätter mötas på andra våningen. Varje vecka.

Det finns ett rum i övervåningen som redan står färdigt och väntar på er.

Mässa på andra våningen

Varje vecka utom röda dagar, skärtorsdagen och dagar kring julhelgen.

Här kan man rakt och enkelt gå in i den kristna gemenskap som vilar på att vi delar bröd och vin. Mässan börjar alltid här och nu och vi utformar den tillsammans, utifrån en mycket enkel ordning. Vi sjunger, ber, delar tankar och måltid.
Efteråt hjälps vi åt att ställa ordning kyrkorummet och ta fram fika.

Som deltagare är du med och formar gemenskapen kring bröd och vin. Efteråt fikar vi till självkostnadspris.

Fika

Vi fortsätter dela bröd och får en möjlighet att växa in i en kristen gemenskap där man kan samtala om Gud och livet. Fikat kostar 10 kr.

Susanne Rikner, präst, tfn: 031-731 68 05

Britt-Marie Hillby, diakon, tfn: 031-731 68 17