En kvinna och en man sitter i en soffa med en dator i knäet. Avslappnad atmosfär.

Boka dop

Nu kan du enkelt boka dop direkt här på webben! Här kan du se alla lediga doptider i Lundby församlings kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig. Observera att första möjliga bokningsbara tid alltid ligger 10 dagar framåt i tiden.

information med anledning av coronaviruset

Just nu är det inte tid för stora samlingar eller kalas. Men dop kan genomföras ändå! I och med rådande restriktioner har varje kyrka olika maxantal för deltagare vid dop, men vid uthyrning av lokal för dopkaffe eller liknande får det vara max 8 personer. 

VÄLKOMMEN ATT BOKA DOP VIA WEBBOKNINGEN

Just nu kan man boka doptider fram till 30 oktober 2021

  • Klicka på Hitta lediga tider. Välj kyrka och/eller datum. Lediga tider visas i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum beror det på att doptiderna redan är bokade. Observera att uppgifter om präst och musiker är preliminära och kan komma att ändras. 
  • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Vill ni att fler ska döpas samma tid, till exempel syskon/kusin, fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”. I de fall där det finns fler än en vårdnadshavare önskar vi att ni fyller i bådas kontaktuppgifter.
  • När bokningsförfrågan skickats till oss gör vi en avstämning och återkommer till er snarast. Inom fem arbetsdagar får ni sedan en definitiv bokningsbekräftelse via e-post.
  • När bokningen har bekräftats kommer prästen att ta kontakt med er för ett dopsamtal. Det sker oftast cirka 2 veckor före dopet.
  • Just nu hyr vi ut lokaler till dopkaffe med max åtta personer. Det framgår vid respektive doptid i kalendern om det finns en lokal tillgänglig. Hyra i samband med dop kostar 500 kr och betalas i förskott via swish, eller i undantagsfall via faktura. I bokningsbekräftelsen står all praktisk information som är viktig att känna till inför hyra av lokal.
  • Det finns möjlighet att låna dopdräkt.

Hittar du ingen tid som passar, vill ha dopet i en annan kyrka/plats, saknar fullständigt personnummer på den som ska döpas eller har andra önskemål går det alltid bra att ringa expeditionen på tfn 031-731 68 00, eller mejla på  lundby.forsamling@svenskakyrkan.se.

avboka dop

Har du bokat ett dop och vill avboka måste det ske via telefon eller e-post till expeditionen, det går inte att avboka här i webbokningen.

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR, läs mer här (länk)

Läs mer om dopet här: