En kvinna och en man sitter i en soffa med en dator i knäet. Avslappnad atmosfär.

Boka dop

Nu kan du enkelt boka dop direkt här på webben! Här kan du se alla lediga doptider i Lundby församlings kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig. Observera att första möjliga bokningsbara tid alltid ligger 10 dagar framåt i tiden.

information med anledning av coronaviruset

Just nu är det inte tid för stora samlingar eller kalas. Men dop kan genomföras ändå! I och med rådande restriktioner har varje kyrka olika maxantal för deltagare vid dop, men vid uthyrning av lokal för dopkaffe eller liknande får det vara max åtta personer. Från och med v. 35 är antalet deltagare höjt även vid lokaluthyrning. Olika maxantal gäller för olika lokaler. 

VÄLKOMMEN ATT BOKA DOP VIA WEBBOKNINGEN

Just nu kan man boka doptider fram till februari 2022.

  • Klicka på Hitta lediga tider. Välj kyrka och/eller datum. Lediga tider visas i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum beror det på att doptiderna redan är bokade. Observera att uppgifter om präst och musiker är preliminära och kan komma att ändras. 
  • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Vill ni att fler ska döpas samma tid, till exempel syskon/kusin, fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”. I de fall där det finns fler än en vårdnadshavare önskar vi att ni fyller i bådas kontaktuppgifter.
  • När bokningsförfrågan skickats till oss gör vi en avstämning och återkommer till er snarast. Inom fem arbetsdagar får ni sedan en definitiv bokningsbekräftelse via e-post.
  • När bokningen har bekräftats kommer prästen att ta kontakt med er för ett dopsamtal. Det sker oftast cirka 2 veckor före dopet.
  • Just nu hyr vi ut lokaler till dopkaffe med max åtta personer. Från v. 35 höjs maxantalet, det varierar från lokal till lokal. Det framgår vid respektive doptid i kalendern om det finns en lokal tillgänglig. Hyra i samband med dop kostar 500 kr och betalas i förskott via swish, eller i undantagsfall via faktura. I bokningsbekräftelsen står all praktisk information som är viktig att känna till inför hyra av lokal.
  • Det finns möjlighet att låna dopdräkt.

Hittar du ingen tid som passar, vill ha dopet i en annan kyrka/plats, saknar fullständigt personnummer på den som ska döpas eller har andra önskemål går det alltid bra att ringa expeditionen på tfn 031-731 68 00, eller mejla till lundby.forsamling@svenskakyrkan.se.

avboka dop

Har du bokat ett dop och vill avboka måste det ske via telefon eller e-post till expeditionen, det går inte att avboka här i webbokningen.

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR, läs mer här (länk)

Läs mer om dopet här: