Lundby församling

Kontakt

Lundby församling Besöksadress: Hisingsgatan 26, 41703 Göteborg Telefon: +46(31)7316800 E-post till Lundby församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Studiebesök för skolor

Ungdomsteamet bjuder in till studiebesök i samband med kyrkans högtider.

Med hjälp av bla uppbyggda scenerier och musik berättar vi om högtidens budskap, kyrkans tro och traditioner kring helgen.

Studiebesöket innehåller ingen gudstjänst eller bön, utan vi hoppas på ett avslappnat möte med mycket samtal och många frågor.

Studiebesöket är utformat för att möta skolans uppdrag som formulerat i Lgr 11:

"Kristna högtider och traditioner med koppling till kyrkoåret, till exempel sånger och psalmer."

"Ritualer och religiöst motiverade levnadsregler samt heliga platser och rum i kristendomen och i de andra världsreligionerna islam, judendom, hinduism och buddhism."

ur "Centralt innehåll", Lgr 11

Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer!

Magdalena Landin, präst och arbetsledare, tfn: 031-731 68 14

Lindie Boström, pedagog, tfn: 0737-73 59 88

Vad gör ungdomsteamet?

Ungdomsteamet i Lundby församling vänder sig till all verksamhet gällande ungdomar inom församlingen, som geografiskt sträcker sig över både SDN Lundby och Västra Hisingen.

Teamet består av en präst och fyra pedagoger med olika kompetens och utbildning, såsom musiklärare, fritidsledare, socialpedagog samt ungdomsmusiker.

Vår målgrupp är främst ungdomar i åldern 13 år och uppåt. Vi har kontakt med högstadieskolor och driver egna verksamheter: ungdomsgrupp, musikgrupp, konfirmand, ung ideell, pluggstuga och lägerverksamhet. Vi har också uppdrag i gymnasieskolor i form av kick off och olika typer av värderingsarbete ofta med fokus på etiska och moraliska dilemman.